Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,25 EUR
skladom
naša cena 7,05 EUR
skladom
naša cena 6,20 EUR
skladom

Baľatka, adzimky, zemiakové lokše

  • dávka na 4 kúsky  
  • príprava cca 10minút

 

Suroviny na cesto (pomery sú orientačné):

60g varené dusené zemiaky (kaša, zemiaky, ktoré vám ostali z obedu)

40g hladká špaldová múka

štipka soli

  

POSTUP:

Zemiaky si zmiešame s múkou a soľou, najlepšie rukou. Múku prisypávame dovtedy, kým sa cesto neprestane lepiť, a teda dokážeme ho rozvaľkať natenko (podsypeme mierne múkou). Snažíme sa použiť čím menej múky, aby neboli tvrdé. Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu, približne na veľkosť panvice. Rozrežeme kruh na polovicu a dáme na suchú rozohriatu panvicu. Pečieme na stredne silnom plameni, kým nie je z oboch strán zlatistá (2-3 minúty). Podávame s maslom a soľou ihneď po upečení.

 

Poznámka: Pomer zemiakov a múky je orientačný, nakoľko keď robíte z čistých zemiakov, tak je iný pomer múky ako keď robíte zo zemiakovej kaše, kde ste dali aj mlieko a maslo. Zo zemiakovej kaše sú lepšie, mäkkšie.

Zdroj: Staré recepty upravené podľa nás.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV