KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na cesto (pomery sú orientačné):
60g varené dusené zemiaky (kaša, zemiaky, ktoré vám ostali z obedu)
40g hladká špaldová múka
štipka soli
POSTUP:
Zemiaky si zmiešame s múkou a soľou, najlepšie rukou. Múku prisypávame dovtedy, kým sa cesto neprestane lepiť, a teda dokážeme ho rozvaľkať natenko (podsypeme mierne múkou). Snažíme sa použiť čím menej múky, aby neboli tvrdé. Cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu, približne na veľkosť panvice. Rozrežeme kruh na polovicu a dáme na suchú rozohriatu panvicu. Pečieme na stredne silnom plameni, kým nie je z oboch strán zlatistá (2-3 minúty). Podávame s maslom a soľou ihneď po upečení.
Poznámka: Pomer zemiakov a múky je orientačný, nakoľko keď robíte z čistých zemiakov, tak je iný pomer múky ako keď robíte zo zemiakovej kaše, kde ste dali aj mlieko a maslo. Zo zemiakovej kaše sú lepšie, mäkkšie.
Zdroj: Staré recepty upravené podľa nás.