KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (orientačné váhy):
olej
2 pláty bravčového karé (cca 2x 60g)
soľ
1/2 väčšej cibule
drvená rasca
voda
príloha - ryža
POSTUP:
Nachystáme si 2 kúsky bravčového karé, približne v hrúbke 1cm. Neklepeme. Posolíme a orascujeme. Dáme ho na rozpálený olej, kde sa pekne zatiahne, teda z oboch strán prudko a rýchlo opečieme cca po 30 sekúnd. Vyberieme ho z oleja na tanier. Do oleja dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju opražiť. mäso vrátime so šťavou z taniera späť, spomalíme plameň, prilejeme trochu (1dcl) vody zakryjeme a dusíme, kým mäso nezmäkne (aj hodinu). Občas premiešame a dolejeme vodu ak je to potrebné.
Príloha: Podávali sme to s ryžou, kvasenou mrkvou a kyslou uhorkou.
POZNÁMKA: Môžete si to ešte dochutiť domácou vegetou, či domácim kečupom.
ZDROJ: Náš výmysel.