Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 7,20 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom

10. 04. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Bryndzové halušky

  • dávka na 3 porcie
  • príprava cca 20 minút

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

500g surové rozmixované (potreté) zemiaky

200g hladká špaldová múka

soľ

125 ml kyslá smotana

125g bryndza 

60g maslo

 

POSTUP:

Zemiaky si ošúpeme a pomixujeme, pridáme hladkú špaldovú múku, trošku soli a vypracujeme z toho haluškové cesto, ktoré cez haluškovač nahádžeme do vriacej vody. Občas premiešame a necháme variť kým vyplávajú navrch (cca 5 minút). Medzitým si necháme roztopiť maslo v malom kastróliku. Halušky scedíme, zmiešame s maslom, kyslou smotanou a bryndzou.

 

Poznámka: Keďže sa bryndza odporúča v istých zdrojoch od roka, v iných od 2, tak namiesto nej môžeme použiť Lučinu nadýchanú. Je výborná, mierne slaná, konzistenciou veľmi podobná bryndzi.

Zdroj: Takto varím bryndzáky aj nám dospelákom, len odkedy mám Tea tak som vymenila pšeničnú múku za špaldovú a prvykrát som suroviny pri ich varení vážila.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV