KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
500g surové rozmixované (potreté) zemiaky
200g hladká špaldová múka
soľ
125 ml kyslá smotana
125g bryndza
60g maslo
POSTUP:
Zemiaky si ošúpeme a pomixujeme, pridáme hladkú špaldovú múku, trošku soli a vypracujeme z toho haluškové cesto, ktoré cez haluškovač nahádžeme do vriacej vody. Občas premiešame a necháme variť kým vyplávajú navrch (cca 5 minút). Medzitým si necháme roztopiť maslo v malom kastróliku. Halušky scedíme, zmiešame s maslom, kyslou smotanou a bryndzou.
Poznámka: Keďže sa bryndza odporúča v istých zdrojoch od roka, v iných od 2, tak namiesto nej môžeme použiť Lučinu nadýchanú. Je výborná, mierne slaná, konzistenciou veľmi podobná bryndzi.
Zdroj: Takto varím bryndzáky aj nám dospelákom, len odkedy mám Tea tak som vymenila pšeničnú múku za špaldovú a prvykrát som suroviny pri ich varení vážila.