KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
varená zeleniny z polievky - 2 mrkvy, 1 petržlen, strúčik cesnaku, zeler, kaleráb
soľ
1PL kyslá smotana
cestoviny
POSTUP:
Ak ste varili mäsovú polievku a ostalo vám v nej veľa zeleniny, toto je super recept na jej spracovanie. Zeleninu narežeme na menšie kúsky a zalejeme vodou (prípadne ak ostal vývar, tak ním), tak aby všetka zelenina bola ponorená. Varíme do úplného zmäknutia zeleniny 10-15 minút. Do druhého hrnca si dáme variť cestoviny. Ak je zelenina úplne mäkká, rozmixujeme ju úplne dohladka vo vode, v ktrrej sa varila. V prípade, že je to veľmi husté prilejeme trochu vody. Ak je potrebné dosoliť dosolíme. Nakoniec pridáme polievkovú lyžicu kyslej smotany, ktorá nám to krásne spojí a zjemní. Môžeme podávať cestoviny preliate omáčkou.
Poznámka: Keď zostalo aj mäso v polievke, o to lepšie. Jednoducho ho narežem na malé kúsky a pridám do omáčky prehriať.
Zdroj: Náš výmysel, ale verím, že aj kvantum receptov tohto typu je na internete.