KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Cukor? Áno či nie? Podľa mňa áno, no ako sa hovorí všetko s mierou. Biely cukor môj syn doteraz neochutnal. Sladiť sa dá nie len cukrom. Do roka sa neodporúča sladiť vôbec. Je to samozrejme na každom z nás.
U nás som sladiť začala kaše, a to škoricou. Až vtedy som si uvedomila, že je fakt sladká. Neskôr sme využívali pomleté mandle, jablká, hrušky, banány. Džem bez cukru. Pokračovali sme sušenými hrozienkami či ďatľami (tie môžete na noc namočiť a potom rozmixovať). Sušeným ovocím to ale nepreháňajte, obsahuje viac cukru ako čerstvé. Aktuálne už využívame aj ďatle, ďatľovú pastu či ďatľový sirup, karob, trstinovú melasu do pečiva, javorový sirup.
Hroznový a brezový cukor síce máme, no využila som ho asi dvakrát na posypanie buchiet na pare spolu s karobom. Pomaly už začneme aj s medom od domáceho včelára.
Cukríky, keksy, chrumky a iné sladké pochutiny nášmu synovi nedávame. Aj keď dostane od známych sladkosti ako darček, keďže nevie čo to je, hneď to posunie mne alebo ockovi. Všetci sme sa pobavili, keď na Mikuláša dostal balíček s kopou sladkostí a on sa celý nadšený vrhol na mandarínku :-).