Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 1,00 EUR
skladom

13. 04. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Cviklové placky

  • suroviny na 1 porciu
  • príprava do 15 minút (ak máme už uvarenú a vychladnutú cviklu)

 

Suroviny:

100g rozmixovaná uvarená cvikla 

1PL špaldová hladká múka

1PL ovsené vločky

štipka soli

majoránka

0,5 vajce

olej, alebo dobrá panvica

kyslá smotana

 

 

POSTUP:

Uvarenú, vychladnutú rozmixovanú cviklu si zmiešame s múkou, vločkami, soľou, majoránkou a vajíčkom. Necháme aspoň 5 minút odstáť, aby vločky aspoň trošku napučali. Rozohrejeme si panvicu, na ktorú môžeme/nemusíme dať trošku oleja. Z daného množstva urobíme 3 placky, ktoré nám vojdú na priemerne veľkú panvicu. Podávame s kyslou smotanou.

 

Poznámka: Cviklu si stále varím vo väčšom množstve naraz, pomixujem, dám do nádobiek na zamrazenie ľadu a potom vyklopím do sáčka a nechám v mrazničke, Je vždy poruke. 

Ak je cesto veľmi husté môžete doliať trošku mlieka.

Zdroj: Naša domáca kuchyňa.