KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
100g rozmixovaná uvarená cvikla
1PL špaldová hladká múka
1PL ovsené vločky
štipka soli
majoránka
0,5 vajce
olej, alebo dobrá panvica
kyslá smotana
POSTUP:
Uvarenú, vychladnutú rozmixovanú cviklu si zmiešame s múkou, vločkami, soľou, majoránkou a vajíčkom. Necháme aspoň 5 minút odstáť, aby vločky aspoň trošku napučali. Rozohrejeme si panvicu, na ktorú môžeme/nemusíme dať trošku oleja. Z daného množstva urobíme 3 placky, ktoré nám vojdú na priemerne veľkú panvicu. Podávame s kyslou smotanou.
Poznámka: Cviklu si stále varím vo väčšom množstve naraz, pomixujem, dám do nádobiek na zamrazenie ľadu a potom vyklopím do sáčka a nechám v mrazničke, Je vždy poruke.
Ak je cesto veľmi husté môžete doliať trošku mlieka.
Zdroj: Naša domáca kuchyňa.