KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
100g rozmixovaná uvarená cvikla
90g špaldová hladká múka
štipka soli
0,5 vajce
1PL masla
50g lučina nadýchaná
POSTUP:
Uvarenú, vychladnutú rozmixovanú cviklu si zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Medzitým si dáme variť vodu do hrnca a do druhého kastrolíka roztopiť maslo. Haluškové cesto dáme do vriacej vody cez haluškovač a varíme kým nevyplávajú navrch (cca 2-3 minútky). Scedíme, prelejeme maslom a pridáme lučinu. Premiešame a podávame
Poznámka: Cviklu si stále varím vo väčšom množstve naraz, pomixujem, dám do nádobiek na zamrazenie ľadu a potom vyklopím do sáčka a nechám v mrazničke, Je vždy poruke.
Lučina nadýchaná je výborná (sú rôzne príchute-smotanová, šalotková, bylinková).
Zdroj: Inšpiráciu som našla v knihách aj na nete.