Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,90 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 4,00 EUR
skladom

03. 04. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Cvilklové halušky s Lučinou

  • suroviny na 1 riadnu porciu
  • príprava do 10 minút (ak máme už uvarenú a vychladnutú cviklu)

 

Suroviny:

100g rozmixovaná uvarená cvikla 

90g špaldová hladká múka

štipka soli

0,5 vajce

1PL masla

50g lučina nadýchaná 

 

POSTUP:

Uvarenú, vychladnutú rozmixovanú cviklu si zmiešame s múkou, soľou a vajíčkom. Medzitým si dáme variť vodu do hrnca a do druhého kastrolíka roztopiť maslo. Haluškové cesto dáme do vriacej vody cez haluškovač a varíme kým nevyplávajú navrch (cca 2-3 minútky). Scedíme, prelejeme maslom a pridáme lučinu. Premiešame a podávame

 

Poznámka: Cviklu si stále varím vo väčšom množstve naraz, pomixujem, dám do nádobiek na zamrazenie ľadu a potom vyklopím do sáčka a nechám v mrazničke, Je vždy poruke. 

Lučina nadýchaná je výborná (sú rôzne príchute-smotanová, šalotková, bylinková).

Zdroj: Inšpiráciu som našla v knihách aj na nete.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV