KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
1dcl ryža (meriam to na polovicu dvojdecového pohára, surová zo sáčku sypaná ryža)
2dcl voda (lepšie vývar)
20-30g cibuľa
1 maličký strúčik cesnaku
1PL olej
cca 100g cvikla
soľ
20g maslo
syr na posypanie - parmezán
POSTUP:
Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, plameň stíšime a opražíme cibuľku dosklovita. Pridáme pretlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Teraz prihodíme cviklu. Ak máme radšej väčšie kúsky, tak ju predvaríme v troche vody, ktorú potom môžeme použiť namiesto vývaru/vody. Ak väčšie kúsky nie sú vítané, tak ju nastrúhajme na väčšom strúhadle a prisypme k cibuli a cesnaku. Nechajme chvíľku dusiť. Prisypeme ryžu, zalejeme vodou/vývarom/vodou, v ktorej sa varila cvilka a uvedieme do varu. Dosolíme. Stiahneme plameň a necháme odkryté variť. Často miešame, ak sa tekutina vyparí, dolievame ju. Rizoto nemá byť suché. Ak je ryža mäkká, vypneme plameň. Primiešame maslo a zakryjeme prikrývkou. Rizoto krásne dôjde. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.
Poznámka: Maslo určite pridajte, dodá rizotu krásnu krémovú konzistenciu. Vodu sa nebojte doliať, rizoto nemá byť suché.
Zdroj: Inšpirácia z internetu, no suroviny a pomery sú naše.