Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 24,90 EUR
skladom
naša cena 10,90 EUR
skladom
naša cena 1,00 EUR
skladom

09. 05. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Cvilkové rizoto

  • suroviny na 2 menšie porcie
  • príprava do 1hod (keď máte predvarenú/uvarenú cvilku tak kratšie) 

 

Suroviny:

1dcl ryža (meriam to na polovicu dvojdecového pohára, surová zo sáčku sypaná ryža)

2dcl voda (lepšie vývar)

20-30g cibuľa

1 maličký strúčik cesnaku

1PL olej

cca 100g cvikla

soľ

20g maslo

syr na posypanie - parmezán

  

POSTUP:

Na rozpálený olej dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, plameň stíšime a opražíme cibuľku dosklovita. Pridáme pretlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak. Teraz prihodíme cviklu. Ak máme radšej väčšie kúsky, tak ju predvaríme v troche vody, ktorú potom môžeme použiť namiesto vývaru/vody. Ak väčšie kúsky nie sú vítané, tak ju nastrúhajme na väčšom strúhadle a prisypme k cibuli a cesnaku. Nechajme chvíľku dusiť. Prisypeme ryžu, zalejeme vodou/vývarom/vodou, v ktorej sa varila cvilka a uvedieme do varu. Dosolíme. Stiahneme plameň a necháme odkryté variť. Často miešame, ak sa tekutina vyparí, dolievame ju. Rizoto nemá byť suché. Ak je ryža mäkká, vypneme plameň. Primiešame maslo a zakryjeme prikrývkou. Rizoto krásne dôjde. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.

 

Poznámka: Maslo určite pridajte, dodá rizotu krásnu krémovú konzistenciu. Vodu sa nebojte doliať, rizoto nemá byť suché.

Zdroj: Inšpirácia z internetu, no suroviny a pomery sú naše.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV