KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny :
100g pšeničná hladká múka
60g celozrnná špaldová múka
1PL škorica
30g trstinový cukor
50g zmäknuté (nie tekutého) maslo
40g olej
2PL hustý smotanový jogurt/smotana
na potretie: vajíčko + 1PL mlieka
na posypanie: 1PL trstinového jemného cukru + 0,5PL škorice
POSTUP:
Zmiešame múky a škoricu. Pridáme cukor, maslo a olej. Vypracujeme drobenkové cesto, do ktorého vmiešame jogurt a vypracujeme hladké cesto, kotré necháme v chladničke aspoň 30 minút odpočívať v sáčku. Rúru predohrejeme na 180*C. Cesto rozvaľkáme priamo na papieri na pečení/fólii, na ktorej ho budeme piecť. Dávka je ideálna na 1,5 klasického veľkého plechu. Vtedy budú fakt tenké a chrumkavé. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, kotré sme zmiešali s mliekom. Nakoniec posypeme zmesou cukru a škorice. Zoberieme radielko, alebo nôž a narežeme na malé štvorčeky. Dáme do vyhriatej rúry, kde pečieme podľa hrúbky cesta od 10-15 minút.
Poznámka: Aby sa mi cesto nelepilo na valček, dám na neho igelitový sáčok a tak ho rozvaľkám jednoducho bez lepenia.
Zdroj: Mierne upravný recept z časopisu Apetit 9/2019.