Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 6,90 EUR
skladom
naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom

27. 08. 2019 | OSTATNÉ

Domáce Cini minis

  • dávka na cca 250g hotových sušienok
  • príprava do 20minút + 10-12 minút pečenie

 

Suroviny :

100g pšeničná hladká múka

60g celozrnná špaldová múka

1PL škorica

30g trstinový cukor

50g zmäknuté (nie tekutého) maslo

40g olej

2PL hustý smotanový jogurt/smotana

na potretie: vajíčko + 1PL mlieka

na posypanie: 1PL trstinového jemného cukru + 0,5PL škorice

  

POSTUP:

Zmiešame múky a škoricu. Pridáme cukor, maslo a olej. Vypracujeme drobenkové cesto, do ktorého vmiešame jogurt a vypracujeme hladké cesto, kotré necháme v chladničke aspoň 30 minút odpočívať v sáčku. Rúru predohrejeme na 180*C. Cesto rozvaľkáme priamo na papieri na pečení/fólii, na ktorej ho budeme piecť. Dávka je ideálna na 1,5 klasického veľkého plechu. Vtedy budú fakt tenké a chrumkavé. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, kotré sme zmiešali s mliekom. Nakoniec posypeme zmesou cukru a škorice. Zoberieme radielko, alebo nôž a narežeme na malé štvorčeky. Dáme do vyhriatej rúry, kde pečieme podľa hrúbky cesta od 10-15 minút.

Poznámka: Aby sa mi cesto nelepilo na valček, dám na neho igelitový sáčok a tak ho rozvaľkám jednoducho bez lepenia.

Zdroj: Mierne upravný recept z časopisu Apetit 9/2019.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV