Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 5,75 EUR
skladom
naša cena 4,00 EUR
skladom

Gumové medvedíky

 

  • dávku si upravte podľa veľkosti vašej formy (do tej našej vojde 200ml)
  • chladíme aspoň 2 hodiny

 

Suroviny:

200ml šťava z ovocia (prepasírovaná, teda bez šupiek, jadierok, zrniečok) - z jahôd, pomaranča, jabĺk...

2g agar (rastlinná želatína, morská riasa)

 

POSTUP:

Šťavu z ovocia dáme zahriať a keď je horúca pridáme do nej agar. Poriadne rozmiešame a dáme do formy.  Necháme vychladnúť a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Recept je jednoduchý na suroviny, no zložitejšie je trafiť správny pomer, aby neboli medvedíky riedke, a teda by sa nám rozpadali alebo aby neboli príliš tvrdé. Mne skoro pri každom ovocí zatiaľ vychádza ideálny pomer na 100ml šťavy 1g agaru. 

 

POZNÁMKA: Formu na medvedíky spolu s kvapatkom som kúpila z ebayu. Vydržia v chladničke v uzavretej dóze aj týždeň. Po vybratí z chladničky pri bežnej izbovej teplote dobre držia tvar, netopia sa.

ZDROJ: Skúšala som viac receptov, a zakotvila som pri tomto, keď si dobre pamätám od Mišky Králikovej.




NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV