KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
200ml šťava z ovocia (prepasírovaná, teda bez šupiek, jadierok, zrniečok) - z jahôd, pomaranča, jabĺk...
2g agar (rastlinná želatína, morská riasa)
POSTUP:
Šťavu z ovocia dáme zahriať a keď je horúca pridáme do nej agar. Poriadne rozmiešame a dáme do formy. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Recept je jednoduchý na suroviny, no zložitejšie je trafiť správny pomer, aby neboli medvedíky riedke, a teda by sa nám rozpadali alebo aby neboli príliš tvrdé. Mne skoro pri každom ovocí zatiaľ vychádza ideálny pomer na 100ml šťavy 1g agaru.
POZNÁMKA: Formu na medvedíky spolu s kvapatkom som kúpila z ebayu. Vydržia v chladničke v uzavretej dóze aj týždeň. Po vybratí z chladničky pri bežnej izbovej teplote dobre držia tvar, netopia sa.
ZDROJ: Skúšala som viac receptov, a zakotvila som pri tomto, keď si dobre pamätám od Mišky Králikovej.