KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (orientačné váhy):
1PL olej
150g hovädzie mäso
0,5ČL horčica
soľ
0,5 cibuľa
voda
2PL sladká smotana (môže, nemusí byť)
POSTUP:
Hovädzie mäso si nakrájame na malé kocky. Mierne posolíme a pridáme horčicu. Premiešame (ak máme čas, necháme odstáť, ak nie, pokračujeme hneď ďalej). Rozpálime si trochu oleja v hrnci. Dáme na neho mäso a prudko opečieme. K mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Ak nie je žiadna šťava, tak prilejeme vodu. Necháme dlho dusiť (1,5-2hodiny). Priebežne premiešame a dolejeme vodu tak, aby sa neprichytávalo na dno hrnca, aby bolo trochu šťavy. Dusíme, kým mäso nebude úplne mäkké. Na konci môžeme priliať trochu sladkej smotany na zjemnenie chute.
Príloha: Podávali sme to s cestovinou-kolienkam. No hodí sa k tomu určite aj ryža.
POZNÁMKA:
ZDROJ: Náš výmysel.