Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 11,90 EUR
skladom

Jablkovo-hrušková žemľovka

  • dávka na 3 riadne porcie (3 zapekacie misky o priemere cca 14cm)
  • príprava cca 15 minút + pečenie 200*C  30minút (+aspoň 15-20 minút na prechladnutie)

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

1 veľké jablko

1 veľká hruška

cca 1/2 vianočky

škorica

maslo

strúhanka na vysypanie zapekacej misky

2 vajcia

150ml mlieko

1/2 balíka vanilkový alebo škoricový cukor

 

 

POSTUP:

Mlieko, vajcia poriadne rozhabarkujeme. Jablko a hrušku si nastrúhame na hrubom strúhadle. Vianočku si narežeme na kúsky - na štvorčeky. Zapekacie misky si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Kúsky vianočky hodíme do mlieka s vajíčkom a riadne premiešame aby sa každý kúsok napil (nemá to byť rozmočené). A začímane vrstviť. Na spodok zapekacej misky dáme vianočku, potom nastrúhané ovocie, ktoré môžeme posypať škoricou/škoricovým cukrom a opäť dáme vrstvu vianočky, potom ovocie a na úplný vrch dáme vianočku, na ktorú položíme trošku masla. Dáme odkryté piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 30 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť. Krásne sa nám vyklopí, je výborná aj studená. 

Poznámka: Žemľovku som vždy robila s jablkami narezanými na kúsky, no keď je jablko a hruška nastrúhané, celá žemľovka je vláčnejšia a šťavnatejšia. U nás má väčší úspech.

Zdroj: Náš recept.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV