KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny :
2 vajcia
100g špaldová hladká múka
50g trstinový cukor
0,5ČL bezfosfátový kypriaci prášok
50ml voda
50ml kokosový olej
cca 200g očistenej rebarbory
cca 10ks jahôd
maslo a kokos na vytretie a vysypanie formy
POSTUP:
Oddelíme si bielky a žĺtka. Bielky si vyšľahame do tuhého snehu. Žĺtka vymixujeme s cukrom do peny. Po lyžiciach na striedačku pridávame olej a vodu. Primixujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Do vymixovaného cesta ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech si vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Vylejeme všetko cesto, na ktoré nasypeme očistenú na drobno nakrájanú rebarboru a jahody. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 165 stupňov cca 25-30 minút.
Poznámka: Koláč je vláčny, vomec nie suchý, časť ovocia sa do neho vpije a časť ostane navrchu. Ak máte radšej sladšie koláče pridajte si cukor do ovocia.
Zdroj: Inšpirovali sme sa receptom zo stránky fitshaker.sk Ďakujeme.