Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,40 EUR
skladom
naša cena 4,25 EUR
skladom
naša cena 6,30 EUR
skladom

08. 04. 2019 | POLIEVKY

Kuracia polievka

  • cca 2 litre polievky
  • príprava cca 3 hodiny

Suroviny na polievku (pomery sú orientačné):

300g kuracieho mäsa a kosťou 

4ks mrkva

1ks petržlen

1ks cibuľa

2 strúčiky cesnaku

0,5ks kalerábu

zelená vňať - petržlen, cibuľka, ligurček...

zeler

0,5ČL soľ

voda

 

POSTUP:

DO hrnca dáme umyté mäso a varíme ho na pomalom plameni, kým nezovrie a navrchu sa vytvorí pena, ktorú ihneď pozbierame a dáme z hrnca preč (inak by sme mali zakalenú polievku). Po zovretí pridáme zeleninu - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľu, cesnak. Ak máme aj zelenú vňať, tak aj tú, krásne polievku prevonia. Pridáme soľ a varíme do zmäknutia mäsa i zeleniny, ideálne ešte aspoň 2,5 hodinky. Podávame s uvarenou cestovinou.

 

Poznámka: Našim najmenším sa vývar z kostí vôbec neodporúča, takže pre tých do roka, resp. aspoň do 1,5 varte mäsovú polievku iba z mäsa bez kostí. 

Zdroj: Takto nejako varím aj polievku pre nás dospelákov, samozrejme ju dokorením a dosolím.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV