KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na polievku (pomery sú orientačné):
300g kuracieho mäsa a kosťou
4ks mrkva
1ks petržlen
1ks cibuľa
2 strúčiky cesnaku
0,5ks kalerábu
zelená vňať - petržlen, cibuľka, ligurček...
zeler
0,5ČL soľ
voda
POSTUP:
DO hrnca dáme umyté mäso a varíme ho na pomalom plameni, kým nezovrie a navrchu sa vytvorí pena, ktorú ihneď pozbierame a dáme z hrnca preč (inak by sme mali zakalenú polievku). Po zovretí pridáme zeleninu - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľu, cesnak. Ak máme aj zelenú vňať, tak aj tú, krásne polievku prevonia. Pridáme soľ a varíme do zmäknutia mäsa i zeleniny, ideálne ešte aspoň 2,5 hodinky. Podávame s uvarenou cestovinou.
Poznámka: Našim najmenším sa vývar z kostí vôbec neodporúča, takže pre tých do roka, resp. aspoň do 1,5 varte mäsovú polievku iba z mäsa bez kostí.
Zdroj: Takto nejako varím aj polievku pre nás dospelákov, samozrejme ju dokorením a dosolím.