Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 6,20 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom

17. 05. 2019 | KVÁSKUJEME

Kváskové dukátové buchtičky

  • suroviny na 5 riadnych porcií
  • cesto vyrobíme za 8-12hodín a pečieme 15minút na 200*C

 

Cesto - suroviny:

300g polohrubá múka

1PL trsinový cukor

štipka soli

0,5 balíka vanilkový cukor

1 vajce

150ml mlieko

50ml olej

1PL kvások

  

POSTUP

Všetky suroviny zmiešame dokopy a necháme podľa sily kvásku a teploty v miestnosti kysnúť 8-12 hodín. Potom cesto spracujeme. Spravíme si valčeky v priemere cca 2cm a narežeme si 2cm kúsky. Každý kúsok prevaľkáme v naolejovaných rukách a skladáme jeden vedľa druhého do pekáča. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny. Pečieme na 200stupňoch cca 15minút. 

 

POZNÁMKA: Ak chcete zdravý puding tak odporúčam tento recept: 500ml mlieko, 2PL hladkej múky, 1PL trstinového cukru, vanilkový cukor, 1 vajce. Polku mlieka s cukrom dáme variť, ak je horúca pridáme do nej druhú polku mlieka zmiešanú so žĺtkom a múkou. A miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahaný bielok. Ja ešte trochu povarím, no nie je to nutné, nakoľko je masa horúca a teda bielok sa tepelne stihne spracovať. Kto má rád sladké, pridajte viac cukru.

ZDROJ: Od našej slovenskej super kváskarky helenky - https://sites.google.com/view/helenkine-dobroty/kv%C3%A1skovanie

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV