KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Cesto - suroviny:
300g polohrubá múka
1PL trsinový cukor
štipka soli
0,5 balíka vanilkový cukor
1 vajce
150ml mlieko
50ml olej
1PL kvások
POSTUP
Všetky suroviny zmiešame dokopy a necháme podľa sily kvásku a teploty v miestnosti kysnúť 8-12 hodín. Potom cesto spracujeme. Spravíme si valčeky v priemere cca 2cm a narežeme si 2cm kúsky. Každý kúsok prevaľkáme v naolejovaných rukách a skladáme jeden vedľa druhého do pekáča. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 2 hodiny. Pečieme na 200stupňoch cca 15minút.
POZNÁMKA: Ak chcete zdravý puding tak odporúčam tento recept: 500ml mlieko, 2PL hladkej múky, 1PL trstinového cukru, vanilkový cukor, 1 vajce. Polku mlieka s cukrom dáme variť, ak je horúca pridáme do nej druhú polku mlieka zmiešanú so žĺtkom a múkou. A miešame do zhustnutia. Nakoniec pridáme dotuha vyšľahaný bielok. Ja ešte trochu povarím, no nie je to nutné, nakoľko je masa horúca a teda bielok sa tepelne stihne spracovať. Kto má rád sladké, pridajte viac cukru.
ZDROJ: Od našej slovenskej super kváskarky helenky - https://sites.google.com/view/helenkine-dobroty/kv%C3%A1skovanie