Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,49 EUR
skladom
naša cena 11,90 EUR
skladom
naša cena 2,90 EUR
skladom

Mrkvové rožky špaldové (bez cukru)

  • dávka na 2x6=12 rožkov (nabudúce spravím menšie 2x8=16)
  • príprava do 2hodín (už vrátane hodinového odpočinku cesta v chladničke), pečieme 18minút na 200*C

 

Suroviny :

90g nastrúhaná surová mrkva

170g hladká špaldová múka

1PL kyslá smotana (biely jogurt)

75g zmäknutého masla

lekvár / džem na plnenie

  

POSTUP:

Všetky suroviny zmiešame spolu a vypracujeme mäkké cesto. Dáme ho (do sáčku) na 1 hodinu do chladničky, bude sa s ním lepšie pracovať. Vyberieme, rozdelíme na 2 bochníčky. Každý rozvaľkáme do tvaru kruhu na cca 2mm (cca 30cm priemer). Rozdelíme na 6 rovnakých trojuholníkov. Na každý dáme 1ČL džemu (na tú širšiu časť) a stočíme od širšj časti k užšej. Miesto, kde je lekvár mierne pritlačíme, aby nevytiekol. Pečieme 18minút na 200*C.

 

Poznámka: U nás má najväčší úspech cesto, plnka by tam ani nemusela byť :-) Nabudúce vyskúšam spraviť menšie rohlíčky. Cesto teda rozdelím na 2 bochníčky po rozvaľkaní a spravím z každého kruhu 8 rozhlíkov. Zdajú sa mi takto (keď je 12 kusov) také neforemné, dlhé a chudé. Pre staršie deti a dospelákov môžete posypať práškovým cukrom.

Zdroj: Na mrkvové rohlíčky je na nete veľa receptov. Tento je náš vyskúšaný, s ktorým som spokojná.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV