Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,30 EUR
skladom
naša cena 4,45 EUR
skladom
naša cena 7,05 EUR
skladom

Ovocný letný šťavnatý koláč

  • dávka na plech v rozmere cca 20x30cm
  • príprava do 15minút + 50minút pečenie na 180 stupňoch

 

Suroviny :

300g špaldová hladká múka

150g trstinový cukor

2ČL bezfosfátový kypriaci prášok 

180g maslo

1 väčšie vajce

270ml  mlieko

cca 6 marhúľ (ale 1-2 hrušky)

cca 200g malín (alebo mix ovocia- maliny, černice, ríbezle...)

cca 50g mandle na plátky

 

POSTUP:

Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Pekáč potrieme troškou masla, alebo ho vystelieme papierom na pečenie. Múku s 1,5ČL (!!!) prášku do pečiva premiešame, pridáme zmäknuté (nie roztopené) maslo a spracujeme do drobenkovej podoby, potom prisypeme cukor. Polovicu cesta utlačíme na dno pekáča a naskladáme na ňu asi polovicu množstva na plátky porezaných marhúľ. 

Do zvyšnej polovice cesta pridáme celé vajce, 0,5ČL kypriaceho prášku a mlieko. Riadne rozmixujeme. Občas sa vytvorí hrudka, no nevadí to. Pomerne riedke cesto vylejeme na utlačené cesto s marhuľami. navrch naskladáme zvyšné na plátky narezané marhule a všetky maliny. Posypeme nahusto plátkami mandlí. Pečieme asi 50 minút na 180 stupňoch.

 

Poznámka: Drobenkové cesto robim hnetacím nádstavcom na mixér. Marhule môžete zameniť za nektarinky, broskyne či slivky. Koláč je fakt vynikajúci. Vláčny, vôbec nie suchý. Keď vychladne, dobre sa reže aj drží pekne tvar. 

Zdroj: Mierne obmenený recept, ktorý sme našli v mesačníku Apetit 8/2019 na Letní koláč na plech.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV