KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na polievku (pomery sú orientačné):
1PL maslo
2PL rasca
1PL hl.múka (môžete vynechať)
0,5 ČL mletá červená paprika
soľ
0,5l voda
Suroviny na "krokodíly"= halušky:
2PL hladká špaldová múka
4PL vody
POSTUP:
Do hrnca dáme maslo, necháme ho roztopiť. Nasypeme na neho rascu. Opražíme ju (krásne sa nám po nej rozvonia kuchyňa). Pridáme červenú papriku a hl. múku, zamiešame, necháme trošku orpažiť a pomerne skoro zalejeme vodou (aby paprika nezhorkla). Posolíme. Kým sa varí, pripravíme si cesto na krokodíly. Jednoducho zmiešame múku s vodou, spravíme haluškové cesto. Keď polievka zovrie, stíšime plameň, precedíme polievku, aby sme sa zbavili celej rasce a ostala nám len čistá tekutina. Cez haluškovač priamo do polievky nahádžeme halušky. Počkáme 3-4 minútky, kým vyplávajú hore a môžeme podávať.
Poznámka: Čím viac soli, tým je pre nás dospelákov chutnejšia. No verte, že našim drobcom chutí aj s tou štipkou.
Zdroj: Moja mamka. Od nej chutí doteraz táto polievka najlepšie. Ja ju nikdy nespravím takú chutnú.