Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 6,05 EUR
skladom
naša cena 6,75 EUR
skladom
naša cena 2,90 EUR
skladom

05. 04. 2019 | POLIEVKY

Rascová polievka s krokodílmi

  • cca 600ml hotovej polievky
  • príprava cca 15minút

 

Suroviny na polievku (pomery sú orientačné):

1PL maslo

2PL rasca

1PL hl.múka (môžete vynechať)

0,5 ČL mletá červená paprika

soľ

0,5l voda

 

Suroviny na "krokodíly"= halušky:

2PL hladká špaldová múka

4PL vody

  

POSTUP:

Do hrnca dáme maslo, necháme ho roztopiť. Nasypeme na neho rascu. Opražíme ju (krásne sa nám po nej rozvonia kuchyňa). Pridáme červenú papriku a hl. múku, zamiešame, necháme trošku orpažiť a pomerne skoro zalejeme vodou (aby paprika nezhorkla). Posolíme. Kým sa varí, pripravíme si cesto na krokodíly. Jednoducho zmiešame múku s vodou, spravíme haluškové cesto. Keď polievka zovrie, stíšime plameň, precedíme polievku, aby sme sa zbavili celej rasce a ostala nám len čistá tekutina. Cez haluškovač priamo do polievky nahádžeme halušky. Počkáme 3-4 minútky, kým vyplávajú hore a môžeme podávať.

 

Poznámka: Čím viac soli, tým je pre nás dospelákov chutnejšia. No verte, že našim drobcom chutí aj s tou štipkou.

Zdroj: Moja mamka. Od nej chutí doteraz táto polievka najlepšie. Ja ju nikdy nespravím takú chutnú.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV