Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,50 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 14,90 EUR
skladom

Škoricové a makové mini záviny z tvarohového cesta

  • dávka na jeden plech, cca 20 kúskov
  • príprava do 15minút + 20minút pečenie na 180 stupňoch

 

Suroviny na cesto :

215g tvaroh (použila som hrudkovitý z Lidlu vo vaničke)

100g zmäknutého masla

225g celozrná špaldová múka

1ČL bezfosfátový kypriaci prášok 

štipka soli

 

Suroviny na plnku:

škoricový cukor (resp. trstinový cukor zmiešať so škoricou)

alebo

mletý mak + slivkový lekvár + práškový cukor (mletý trstinový cukor)

 

POSTUP:

Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Všetky suroviny na cesto si poriadne zmiešame a spravíme z toho pevný konzistentý bochník. Rozváľkame ho na hrúbku cca 4mm (mne to vyšlo približne na rozmer 60cm x 25cm). Posypeme škoricou a cukrom (alebo makom, lekvárom a cukrom), stočíme a nakrájame asi 4-5cm kúsky. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňoch. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.

Poznámka: S cestom sa dobre robí, ak sa lepí trošku podsypte múkou. V konečnou dôsledku to vyzerá ako kysnuté cesto. je to zdravá dobrota.

Zdroj: Recept dom našla na stránke www.zdravienatanieri.sk