KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na cesto :
215g tvaroh (použila som hrudkovitý z Lidlu vo vaničke)
100g zmäknutého masla
225g celozrná špaldová múka
1ČL bezfosfátový kypriaci prášok
štipka soli
Suroviny na plnku:
škoricový cukor (resp. trstinový cukor zmiešať so škoricou)
alebo
mletý mak + slivkový lekvár + práškový cukor (mletý trstinový cukor)
POSTUP:
Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Všetky suroviny na cesto si poriadne zmiešame a spravíme z toho pevný konzistentý bochník. Rozváľkame ho na hrúbku cca 4mm (mne to vyšlo približne na rozmer 60cm x 25cm). Posypeme škoricou a cukrom (alebo makom, lekvárom a cukrom), stočíme a nakrájame asi 4-5cm kúsky. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňoch. Po upečení môžeme posypať práškovým cukrom.
Poznámka: S cestom sa dobre robí, ak sa lepí trošku podsypte múkou. V konečnou dôsledku to vyzerá ako kysnuté cesto. je to zdravá dobrota.
Zdroj: Recept dom našla na stránke www.zdravienatanieri.sk