Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,75 EUR
skladom
naša cena 5,75 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom

25. 05. 2019 | KVÁSKUJEME

Škoricové kváskové hniezda (špalda+pšenica)

  • suroviny na cca  35 ks
  • cesto vyrobíme za 8-12hodín a pečieme 5minút na 220*C a 10minút na 190*C

 

Štartér - suroviny:

20g trstinový cukor

40g voda

80g hladká pšeničná múka

1 riadna PL kvásku

 

Cesto - suroviny:

500g múka = 250g hladká pšeničná a 250g špaldová hladká

40g trsinový cukor

soľ

1 vajce

260g mlieko

40g maslo

 

Náplň - suroviny:

4PL maslo

4ČL škorica

100g trstinový cukor

 

POSTUP

Suroviny na štartér zmiešame ideálne večer a ráno zarobíme cesto. Štartér je riadne tuhý, no do rána krásne nabublinkuje.

Cesto: V mlieku si rozpustíme maslo, cukor a soľ a povaríme do úplného rozpustenia. Necháme vychladnúť. Múku, vajce, mliekovú hmotu a štartér zmiešame spolu a spravíme z toho cesto. Necháme kysnúť bez prekladania asi 2-3 hodinky. Potom raz poprekladáme a necháme ešte chvíľku 30-60minúť kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik v hrúbke asi 1cm. Potrieme to škoricovou náplňou. Zrolujeme a narežeme na kolieska, ktoré naukladáme na plech nie veľmi blízko, keďže ešte pekne nakysnú. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť cca 1hodinu. Pečieme na 220*C 5minút a potom 190*C 10minút. Po vytiahnutí môžeme /nemusíme potrieť glazúrou (1PL horúcej, v ktorej rozpustíme 1PL cukru).

 

POZNÁMKA: S cestom sa veľmi dobre pracuje. Je krásne nadýchané. Z polovičnej dávky som robila hniezda, z 1/4 pečené plnené buchty a 1/4 moravksé koláče. Všetko bolo dobré. Cesto je nadýchané a chutné. Recept je upravený, oproti originálu, hlavne čo sa cukru týka a tiež som použila špaldovú múku. Kto má rád sladké, určite dajte minimálne dvakrát toľko cukru, ako je v recepte

ZDROJ: Od žienky pod nickom "kofoluska" zo stránky modrykonik.sk. Ďakujem.

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV