KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
150g voda
150g polohrubá pšeničná múka
1 riadna PL kvásku
Cesto - suroviny:
350 gramov polohrubej múky
90 gramov vlažného mlieka
40 gramov kryštálového cukru
100 ml oleja
štipka soli
maslo na potretie guličiek
Na obaľovanie:
70g rozpustené maslo
50g strúhanka
30g práškový cukor
15g škorica
POSTUP
Suroviny na štartér zmiešame a necháme zdvojnásobiť objem. Potom spojíme štartér so surovinami, ktoré sú potrebné na spracovanie cesta. Cesto necháme aspoň dve hodiny kysnúť, môžeme/nemusíme preložiť 2-3 krát.
Kým nám cesto kysne, tak si pripravíme zmes na obaľovanie. Do jednej misky si roztopíme maslo. Do druhej zmiešame cukor, škoricu a strúhanku.
Potom si cesto rozdelíme na rovnaké časti (na obrázku sú vo veľkosti cca 25g, no nabudúce spravím aspoň 40g). Každú guličku obalím v masle a potom v sypkej zmesi. Obalené guľky naskladám do vyššieho vymasteného plechu alebo do sklenej zapekacej misy. Rátame s tým, že nám povyrastú, teda nedávame ich úplne blízko seba.
Zakryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 2hodiny. Potom pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.
POZNÁMKA: S cestom sa veľmi dobre pracuje. Je upravený - menej sladký. Ak chcete viac sladký postupujte podľa originálneho receptu, ktorý je uvedený nižšie. Výborné sú aj obalené v karobe (karob + cukor) či orechoch (orechy+cukor).
ZDROJ: mierne upravený recept od Slávky- https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2019/05/skoricove-gulicky-kvaskove.html?m=1