Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,90 EUR
skladom
naša cena 7,20 EUR
skladom
naša cena 4,85 EUR
skladom

29. 05. 2019 | MäSO A RYBY

Šťavnatá kuracina v mrkvovo-horčicovej (kôprovej) omáčke

  • dávka na 2 riadne porcie
  • príprava trvá cca 30 minút

 

Suroviny (orientačné váhy):

1PL olej

0,5 cibuľa

2ks väčšia mrkva

mletá rasca

kuracie mäso (u nás to bol 1 velikánsky kurací prsník)

soľ

kurkuma

1PL maslo

voda

 

POSTUP:

Cibuľu si opražíme na oleji do sklovita. Pridáme na kolieska nakárajanú mrkvu. Opražíme, prisypeme mletú rascu. Pridáme na väčšie kusy narezané kuracie mäso (prípadne vcelku krídelká alebo stehná narezané na polovičky). Opražíme ho, posolíme, pridáme kurkumu. Zalejeme vodou. Necháme mäso úplne zmäknúť - varíme prikryté cca 15 minút podľa veľkosti mäsa. Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Pridáme 1PL masla (môžeme aj kôpor) a vrátime mäsko. Ako prílohu sme pridali zemiakovú kašu.

 

POZNÁMKA: Mäso je výborné, šťavnaté a hlavne rýchlo spravené.

ZDROJ: Presný recept nájdete u jeho autorky - Tinkine recepty- Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV