KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (orientačné váhy):
1PL olej
0,5 cibuľa
2ks väčšia mrkva
mletá rasca
kuracie mäso (u nás to bol 1 velikánsky kurací prsník)
soľ
kurkuma
1PL maslo
voda
POSTUP:
Cibuľu si opražíme na oleji do sklovita. Pridáme na kolieska nakárajanú mrkvu. Opražíme, prisypeme mletú rascu. Pridáme na väčšie kusy narezané kuracie mäso (prípadne vcelku krídelká alebo stehná narezané na polovičky). Opražíme ho, posolíme, pridáme kurkumu. Zalejeme vodou. Necháme mäso úplne zmäknúť - varíme prikryté cca 15 minút podľa veľkosti mäsa. Mäso vyberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku. Pridáme 1PL masla (môžeme aj kôpor) a vrátime mäsko. Ako prílohu sme pridali zemiakovú kašu.
POZNÁMKA: Mäso je výborné, šťavnaté a hlavne rýchlo spravené.
ZDROJ: Presný recept nájdete u jeho autorky - Tinkine recepty- Šťavnaté kuracie nožičky na mrkvovo-kôprovej omáčke a brokolicové pyré