Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 6,55 EUR
skladom

27. 06. 2019 | MäSO A RYBY

Sviečková s kolienkami (z kuraciny)

  • dávka na 4 riadne porcie
  • príprava trvá cca 45 minút

 

Suroviny (orientačné váhy):

kuracie mäso - 2 kuracie prsia

2PL olej

0,5 cibuľa

3ks väčšia mrkva

1 menší kaleráb

cca 70g zeler

soľ

1dcl sladká smotana (nemusí byť)

voda

umeocot, trstinový cukor, citrónová šťava - na dochutenie

 

POSTUP:

Kuracinu si narežeme na malé kúsky, osolíme. Na panvici rozpálime olej, mäso poriadne opražíme z každej strany do zmäknutia. Potom ho vyberieme a do oleja a šťavy dáme nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, zeler i kaleráb. Trochu opražíme a zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené. Pridáme soľ. Varíme kým zelenina úplne zmäkne. Rozmixujeme, pridáme trochu citrónovej šťavy, umeoctu a keď sa nám to zdá málo sladké aj trošku cukru. Môžeme pridať na zjemnenie aj sladkú šľahačkovú smotanu. Všetko necháme prevrieť a pridáme k tomu už mäkké mäso. Necháme ešte raz prevrieť a môžeme podávať s cestovinou všemožného druhu.

 

POZNÁMKA: Ak nemáte umeocot, pridajte trošku klasického octu.

ZDROJ: Čo naša kuchyňa aktuálne dala, bez inšpirácie z internetu.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV