KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (orientačné váhy):
kuracie mäso - 2 kuracie prsia
2PL olej
0,5 cibuľa
3ks väčšia mrkva
1 menší kaleráb
cca 70g zeler
soľ
1dcl sladká smotana (nemusí byť)
voda
umeocot, trstinový cukor, citrónová šťava - na dochutenie
POSTUP:
Kuracinu si narežeme na malé kúsky, osolíme. Na panvici rozpálime olej, mäso poriadne opražíme z každej strany do zmäknutia. Potom ho vyberieme a do oleja a šťavy dáme nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, zeler i kaleráb. Trochu opražíme a zalejeme vodou, aby bolo všetko ponorené. Pridáme soľ. Varíme kým zelenina úplne zmäkne. Rozmixujeme, pridáme trochu citrónovej šťavy, umeoctu a keď sa nám to zdá málo sladké aj trošku cukru. Môžeme pridať na zjemnenie aj sladkú šľahačkovú smotanu. Všetko necháme prevrieť a pridáme k tomu už mäkké mäso. Necháme ešte raz prevrieť a môžeme podávať s cestovinou všemožného druhu.
POZNÁMKA: Ak nemáte umeocot, pridajte trošku klasického octu.
ZDROJ: Čo naša kuchyňa aktuálne dala, bez inšpirácie z internetu.