KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na polievku (pomery sú orientačné):
10 luskov čerstvého hrášku
2 stredne veľké mrkvy
červená paprika
drvená rasca
1/2 stredne veľkej cibule
1PL oleja
soľ
voda
na mrveničku: na 1 menšie vajíčko potrebujeme 100g múky
POSTUP:
Na oleji popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme nalúskaný hrášok, na kolieska nakrájanú mrkvu a trošku orestujeme. Poprášime rascou a červenou paprikou. Zalejeme vodou (ak máme vývar, tak vývarom). Posolíme. Necháme pomaly variť, a keď sú mrkva a hrášok už polomäkké, tak si spravíme mrveničku. Zmiešame v mištičke jedno vajce s múkou. Bude to mať poriadne hustú konzistenciu. Cez strúhadlo to nastrúhame rovno do polievky a varíme cca 3-4 minútky. V podstate už varíme dovtedy, kým je zelenina v polievke mäkká.
Poznámka:
Zdroj: Náš recept.