KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na šalát:
zelenina:
mix rôznych druhov šalátov (čínska kapusta, ľadový šalát, rukola, valeriánka, lollo...)
paradajka
uhorka
zálievka na šalát:
0,5ČL trstinový cukor
0,5ČL maslo
1ČL kyslá smotana
0,5ČL umeocot (pre dospelákov aj balzamikový ocot a čili)
1ČL olivový olej/ konopný olej
soľ
Suroviny na mäso:
100g kuracie mäso
soľ
kečup
olej
POSTUP:
Narežeme si zelené šaláty, paradajky, uhorky. Medzitým si dáme na panvicu roztopiť cukor, do ktorého pridáme maslo. Ide len o to, aby sa to spolu roztopilo. Ak je to veľmi horúce necháme prechladnúť. Pridáme v tomu kyslú smotanu, trochu soli, umeocot a olej. Premiešame so zeleninou.
Mäso chceme skôr chrumkavé ako "zmäknuté", a preto nechceme mäso dusiť, takže nám nejde o to, aby tam bolo veľa tekutín. Narežeme ho na tenké dlhšie kúsky. Dáme veľmi málo oleja, trošku kečupu a soli. Poriadne rozpálime panvicu (ak máte kvalitnú tak bez oleja) a dáme na ňu kúsky mäsa. Necháme ich mierne pripiecť.
Na studený šalát dáme teplé pripečené mäso.
Poznámka: Dospeláci, určite si pridajte do šalátu čili a balzamikový ocot.
Zdroj: Veľmi nám chutil šalát v čínskej reštaurácii, tak sme sa ho snažili pripraviť doma.