Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 24,90 EUR
skladom
naša cena 4,60 EUR
skladom

29. 03. 2019 | MäSO A RYBY

Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • dávka na 1porciu 
  • príprava cca 20minút

 

Suroviny na šalát:

zelenina:

mix rôznych druhov šalátov (čínska kapusta, ľadový šalát, rukola, valeriánka, lollo...)

paradajka

uhorka

zálievka na šalát:

0,5ČL trstinový cukor

0,5ČL maslo

1ČL kyslá smotana

0,5ČL umeocot (pre dospelákov aj balzamikový ocot a čili)

1ČL olivový olej/ konopný olej

soľ

 

Suroviny na mäso:

100g kuracie mäso

soľ

kečup

olej

 

POSTUP:

Narežeme si zelené šaláty, paradajky, uhorky. Medzitým si dáme na panvicu roztopiť cukor, do ktorého pridáme maslo. Ide len o to, aby sa to spolu roztopilo. Ak je to veľmi horúce necháme prechladnúť. Pridáme v tomu kyslú smotanu, trochu soli, umeocot a olej. Premiešame so zeleninou.

Mäso chceme skôr chrumkavé ako "zmäknuté", a preto nechceme mäso dusiť, takže nám nejde o to, aby tam bolo veľa tekutín. Narežeme ho na tenké dlhšie kúsky. Dáme veľmi málo oleja, trošku kečupu a soli. Poriadne rozpálime panvicu (ak máte kvalitnú tak bez oleja) a dáme na ňu kúsky mäsa. Necháme ich mierne pripiecť.

Na studený šalát dáme teplé pripečené mäso.

 

Poznámka: Dospeláci, určite si pridajte do šalátu čili a balzamikový ocot.

Zdroj: Veľmi nám chutil šalát v čínskej reštaurácii, tak sme sa ho snažili pripraviť doma.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV