KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
olej (repkový, slnečnicový...)
20g pór/ cibuľa
70g koreňový zeler
140g zemiaky
drvená rasca
voda
štipka soli
(výbornú chuť jej dá pridanie umeoctu - aspoň 1PL)
POSTUP:
Do hrnca dáme trošku oleja. Keď je riadne rozohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, kým nechytí zlatý nádych. Potom pridáme rascu. Zeler a zemiaky si očistíme, narežeme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca. Trošku opražíme a zalejeme studenou vodou, asi 0,5l. Pridáme štipku soli a varíme, kým všetko nezmäkne. Potom úplne rozmixujeme. Konzistencia polievky by mala byť krásne krémová. Ak chceme pridať umeocot na dochutenie, tak teraz tak spravíme. Pri podávaní môžeme ozdobiť a zároveň dochutiť kyslou smotanou a pažítkou.
Poznámka: K takejto polievke u nás nesmie chýbať aj na kocky narezaný kváskový chlebík.
Zdroj: Nami vymyslená kombinácia i pomery surovín.