Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 2,90 EUR
skladom
naša cena 2,90 EUR
skladom
naša cena 4,20 EUR
skladom

28. 03. 2019 | POLIEVKY

Zemiakovo-zelerová polievka

  • cca 600ml hotovej polievky
  • príprava cca 30minút

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

olej (repkový, slnečnicový...)

20g pór/ cibuľa

70g koreňový zeler

140g zemiaky

drvená rasca

voda

štipka soli

(výbornú chuť jej dá pridanie umeoctu - aspoň 1PL)

  

POSTUP:

Do hrnca dáme trošku oleja. Keď je riadne rozohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, kým nechytí zlatý nádych. Potom pridáme rascu. Zeler a zemiaky si očistíme, narežeme na menšie kúsky a prihodíme do hrnca. Trošku opražíme a zalejeme studenou vodou, asi 0,5l. Pridáme štipku soli a varíme, kým všetko nezmäkne. Potom úplne rozmixujeme. Konzistencia polievky by mala byť krásne krémová. Ak chceme pridať umeocot na dochutenie, tak teraz tak spravíme. Pri podávaní môžeme ozdobiť a zároveň dochutiť kyslou smotanou a pažítkou. 

 

Poznámka: K takejto polievke u nás nesmie chýbať aj na kocky narezaný kváskový chlebík.

Zdroj: Nami vymyslená kombinácia i pomery surovín.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV