Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 14,90 EUR
skladom

Banánové lievance (bez cukru)

  • dávka na 1 porciu (6-8 lievancov)
  • príprava cca 15 minút 

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

1 väčší zrelý banán

2PL špaldová hladká múka

trošku kypriaceho (ideálne bezfosfátového) prášku

škorica (môže, nemusí byť)

trošku kokosového oleja na potretie panvice

 

POSTUP:

Banán rozmixujeme na kašu bez hrudiek, pridáme múku, kypriaci prášok a škoricu. Rozohrejeme si panvicu s trošičkou kokosového oleja. Rozohrievame pomaly, na miernom plameni, nakoľko tieto lievance neobľubujú veľmi horúcu panvicu. Lyžicou dáme na panvicu cesto, ktoré sa mierne roztečie a začne pekne rásť. Fakt pečieme pomaly, veľmi rýchlo sa dokážu na rýchlejšom plameni pripiecť. Sú veľmi chutné a vláčne, nie je k nim potrebná ani príloha. 

 

Poznámka: S múkou to netreba preháňať, aby neboli lievance ťažké a tvrdé. U nás sú obľúbené s kyslou smotanou a drobným bobuľovým ovocím - čučoriedky, maliny, alebo s postrúhaným jablkom.

Zdroj: Náš recept.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV