KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
1 väčší zrelý banán
2PL špaldová hladká múka
trošku kypriaceho (ideálne bezfosfátového) prášku
škorica (môže, nemusí byť)
trošku kokosového oleja na potretie panvice
POSTUP:
Banán rozmixujeme na kašu bez hrudiek, pridáme múku, kypriaci prášok a škoricu. Rozohrejeme si panvicu s trošičkou kokosového oleja. Rozohrievame pomaly, na miernom plameni, nakoľko tieto lievance neobľubujú veľmi horúcu panvicu. Lyžicou dáme na panvicu cesto, ktoré sa mierne roztečie a začne pekne rásť. Fakt pečieme pomaly, veľmi rýchlo sa dokážu na rýchlejšom plameni pripiecť. Sú veľmi chutné a vláčne, nie je k nim potrebná ani príloha.
Poznámka: S múkou to netreba preháňať, aby neboli lievance ťažké a tvrdé. U nás sú obľúbené s kyslou smotanou a drobným bobuľovým ovocím - čučoriedky, maliny, alebo s postrúhaným jablkom.
Zdroj: Náš recept.