Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 6,05 EUR
skladom
naša cena 5,40 EUR
skladom

Pšenové šúľance s tvarohom

  • dávka na 1 porciu
  • príprava cca 15 minút, ak už máte uvarené vychladnuté pšeno
  • príprava cca 1 hod, ak nemáte uvarené pšeno

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

50g surové pšeno (uvareného mi to vychádza na cca 150g)

75g špadlová hladká múka

1ČL ďatľového sirupu

15-20g maslo

posýpka = 1PL tvaroh + štipka cejlónskej škorice

 

POSTUP:

Pšeno si uvaríme v dvojnásobnom množste vody. Necháme ho vychladnúť. Rozmixujeme ho na kašu, pridáme k nemu múku a sirup. Vypracujeme vláčne cesto. Spravíme z neho dlhé valčeky, ktoré narežeme na drobnejšie. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Do vriacej vody nahádžeme šúľance a necháme variť kým nevyplávajú navrch (3-4 minútky). V druhom hrnci si necháme roztopiť maslo. Tvaroh si zmiešame so škoricou. Ak sú šúľance hotové, scedíme ich, "obalíme" ich v rozpustenom masle, dáme na tanier a posypeme tvarohom so škoricou. 

 

Poznámka: Tvaroh sa odporúča až po roku, menším deťom môžete posypať nasucho opraženou strúhankou alebo poliať kyslou smotanou (ak sladíte tak do smotany primiešať ďatľový či javorový sirup).

Zdroj: Veľa receptov na túto dobrotu nájdete na nete, líšia sa len pomermi surovín, prípadne sladením.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV