KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
olej (repkový, slnečnicový...)
20g pór/ cibuľa
1 malý strúčik cesnaku
50g cuketa
100g paradajky (1 veľká)
voda
štipka soli
parmezán
olivový olej
50g cestovín
POSTUP:
Do hrnca si dáme trošku oleja na mierny plameň. Keď je riadne zohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, necháme na miernom plameni dusiť, aby to zmäklo. Potom pridáme nadrobno nákrajaný malý cesnak (ak nechcete, aby Vám bolo z cesnaku ťažko, rozrežte ho a vyberte z neho tú úzku dlhú tvrdšiu časť), nakrájané paradajky, cuketu, štipku soli a trochu (2-3PL) vody. Zakryjeme a necháme na miernom plameni dusiť. Aspoň 10-15 minút, kým zelenina nezmäkne. Teraz si dáme do druhého hrnca vodu na cestoviny, ktoré uvaríme. Keď je zelenina zmäknutá, no zdá sa veľa vody, nechajme ju odpariť. Keď je to príliš husté a suché, pridáme ešte 1-2PL vody. Uvarené cestoviny dáme do zmäknutej zeleniny, pridáme 1-2PL olivového oleja a poriadne premiešame. Posypeme parmezánom.
Poznámka: Samozrejme si do cestovín môžete pridať aj mäso.
Zdroj: V tomto prípade to boli chute nášho malého jedáka.