Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 3,90 EUR
skladom
naša cena 6,90 EUR
skladom

26. 03. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Cestoviny s cuketovo-paradajkovou omáčkou

  • dávka na 1 porciu
  • príprava cca 15-20minút

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

olej (repkový, slnečnicový...)

20g pór/ cibuľa

1 malý strúčik cesnaku

50g cuketa

100g paradajky (1 veľká)

voda

štipka soli

parmezán

olivový olej

50g cestovín

 

POSTUP:

Do hrnca si dáme trošku oleja na mierny plameň. Keď je riadne zohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, necháme na miernom plameni dusiť, aby to zmäklo. Potom pridáme nadrobno nákrajaný malý cesnak (ak nechcete, aby Vám bolo z cesnaku ťažko, rozrežte ho a vyberte z neho tú úzku dlhú tvrdšiu časť), nakrájané paradajky, cuketu, štipku soli a trochu (2-3PL) vody. Zakryjeme a necháme na miernom plameni dusiť. Aspoň 10-15 minút, kým zelenina nezmäkne. Teraz si dáme do druhého hrnca vodu na cestoviny, ktoré uvaríme. Keď je zelenina zmäknutá, no zdá sa veľa vody, nechajme ju odpariť. Keď je to príliš husté a suché, pridáme ešte 1-2PL vody. Uvarené cestoviny dáme do zmäknutej zeleniny, pridáme 1-2PL olivového oleja a poriadne premiešame. Posypeme parmezánom.

 

Poznámka: Samozrejme si do cestovín môžete pridať aj mäso.

Zdroj: V tomto prípade to boli chute nášho malého jedáka.

 

 

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV