Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 7,05 EUR
skladom
naša cena 6,30 EUR
skladom

29. 03. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Pirohy

  • dávka na cca 50ks pirohov
  • príprava do 1hodiny

 

Suroviny na cesto:

250g polohrubá múka + 20g na podsypanie

150g voda

trochu soli

 

Suroviny na plnku:

250g varené ochutené zemiaky (soľ, čierne korenie, bryndza, pažítka, resp. niečo iné...)

slivkový lekvár 

 

POSTUP:

Na dosku/stôl si nasypeme múku so soľou, do ktorej urobíme jamu (akoby sme spravili sopku). Do jamy vlievame vodu a postupne berieme múku do stredu, až ju spotrebujeme celú. Vznikne nám pevné, nelepivé cesto. Rozvaľkáme ho na cca 2mm hrúbku. Podsypeme si múkou, v prípade že sa nám lepí. Rozrežeme na malé štvorce a plníme zemiakmi alebo lekvárom. Dáme si do hrnca vodu, keď vrie vhodíme tam pirohy. Varíme kým nevyplávajú navrch (babka stále hovorila, že musia zovrieť aspoň dvakrát), asi 5-6 minút. Scedíme, posolíme a prelejeme prepraženým maslom.

 

Poznámka: S cestom robíme rýchlo, nakoľko je tenke rýchlo schne a potom sa nechce spojiť. 

Zdroj: Prvykrát sme si suroviny pri výrobe pirohov aj odvážili, ke´dže to stále robíme od oka. Teda recept je náš. 

 

 

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV