Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 24,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 1,00 EUR
skladom

22. 03. 2019 | BEZMäSOVÉ JEDLÁ slané

Pizza (špaldová)

  • dávka na 12 malých "píc"
  • pečieme 10 minút na 180*C + 10 minút na 180*C

 

Suroviny na cesto:

200g hladká špaldová múka

1čl bezfosfátový prášok do pečiva

štipka soli

20ml olivový olej

200ml biely hustý jogurt (Sabi, Zvolenský...)

 

Suroviny na vrch:

domáci kečup

bazalka

syr mozarella (aj trochu Gouda či Parmezán)

paradajky

uvarené kuracie mäsko

 

POSTUP:

Zmiešame spolu suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva, soľ. Pridáme olej a jogurt. Mixérom vypracujeme cesto, ktoré sa odliepa od misky. Dáme ho nachvíľku stuhnúť do sáčku do chladničky (kľudne tam môže ostať aj celý deň). Keď sa rozhodneme, že chceme piecť rozdelíme si cesto na 12 kúskov. Mne výjde 6 kúskov na jeden plech. Rukami alebo malým valčekom rozvaľkám cesto na malý kruh. Ak sa veľmi lepí, jednoducho si dosypeme múku. Zopár krát do každej pizze pichnem vidličkou, aby sa zbytočne nenadúvala. Keď mám plný plech, dám piecť do rúry na 180*C cca 10 minút. Vytiahnem, potriem kečupom, naložím paradajky, posypem bazalkou a syrom, často dávam aj mäsko, ktoré mi ostalo z obedu narezané na malé kúsky. Dám opäť do rúry na cca 10 minút.

 

Poznámka: Väčšinou si z tejto dávky 2-3 pizze spapá Teo a na zvyšku si pochutíme my, jeho rodičia.

Zdroj: Inšpirovala ma blogerka Katriona, ktorej recepty skúšam a upravujem podľa môjho jedáka.

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV