KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na cesto:
200g hladká špaldová múka
1čl bezfosfátový prášok do pečiva
štipka soli
20ml olivový olej
200ml biely hustý jogurt (Sabi, Zvolenský...)
Suroviny na vrch:
domáci kečup
bazalka
syr mozarella (aj trochu Gouda či Parmezán)
paradajky
uvarené kuracie mäsko
POSTUP:
Zmiešame spolu suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva, soľ. Pridáme olej a jogurt. Mixérom vypracujeme cesto, ktoré sa odliepa od misky. Dáme ho nachvíľku stuhnúť do sáčku do chladničky (kľudne tam môže ostať aj celý deň). Keď sa rozhodneme, že chceme piecť rozdelíme si cesto na 12 kúskov. Mne výjde 6 kúskov na jeden plech. Rukami alebo malým valčekom rozvaľkám cesto na malý kruh. Ak sa veľmi lepí, jednoducho si dosypeme múku. Zopár krát do každej pizze pichnem vidličkou, aby sa zbytočne nenadúvala. Keď mám plný plech, dám piecť do rúry na 180*C cca 10 minút. Vytiahnem, potriem kečupom, naložím paradajky, posypem bazalkou a syrom, často dávam aj mäsko, ktoré mi ostalo z obedu narezané na malé kúsky. Dám opäť do rúry na cca 10 minút.
Poznámka: Väčšinou si z tejto dávky 2-3 pizze spapá Teo a na zvyšku si pochutíme my, jeho rodičia.
Zdroj: Inšpirovala ma blogerka Katriona, ktorej recepty skúšam a upravujem podľa môjho jedáka.