KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
60g špaldová múka hladká
40g špaldová múka celozrnná
55g maslo
55g ďatľová pasta
POSTUP:
Zmiešame múky, zmäknuté maslo a ďatľovú pastu (ak je pasta veľmi tvrdá, dáme ju trošku zahriať do mikrovlnky, aby zmäkla). Vypracujeme, vyhnetieme cesto. Ideálne ho potom necháme aspoň hodinku odstáť, bude sa s ním lepšie pracovať. No nie je to podmienka. Vyvaľkáme (ja vaľkám medzi dvoma fóliami) na cca 4mm a vykrajujeme formičkami drobné tvary. Poukladáme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Pečieme cca 9 minút na 170*C.
POZNÁMKA: Po upečení sú krehké. Keď vychladnú ideálne je ich skladovať v uzavretej nádobe, mierne zmäknú a nie sú už potom drobivé. Prirovnala by som ich k lineckým koláčikom. Môžete ich aj pozlepovať s džemom. U nás vydržali najdlhšie cez Vianoce asi 5 dní. Ale myslím, že trvácnosť je aj dlhšia.
ZDROJ: Za recept ďakujem Tinke a jej pečiatkovým sušienkám.