Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,20 EUR
skladom
naša cena 5,85 EUR
skladom
naša cena 6,95 EUR
skladom

Ďatľové sušienky

  • dávka na 1,5plechu (používame drobučké vykrajovačky)
  • pečieme 10 minút, 170*C

 

Suroviny:

60g špaldová múka hladká

40g špaldová múka celozrnná

55g maslo

55g ďatľová pasta

 

POSTUP:

Zmiešame múky, zmäknuté maslo a ďatľovú pastu (ak je pasta veľmi tvrdá, dáme ju trošku zahriať do mikrovlnky, aby zmäkla). Vypracujeme, vyhnetieme cesto. Ideálne ho potom necháme aspoň hodinku odstáť, bude sa s ním lepšie pracovať. No nie je to podmienka. Vyvaľkáme (ja vaľkám medzi dvoma fóliami) na cca 4mm a vykrajujeme formičkami drobné tvary. Poukladáme na plech vystlaný fóliou na pečenie. Pečieme cca 9 minút na 170*C.

 

POZNÁMKA: Po upečení sú krehké. Keď vychladnú ideálne je ich skladovať v uzavretej nádobe, mierne zmäknú a nie sú už potom drobivé. Prirovnala by som ich k lineckým koláčikom. Môžete ich aj pozlepovať s džemom. U nás vydržali najdlhšie cez Vianoce asi 5 dní. Ale myslím, že trvácnosť je aj dlhšia.

ZDROJ: Za recept ďakujem Tinke a jej pečiatkovým sušienkám.





NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV