KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
slivky/čerešne/marhule/broskyne/ríbezle/hrušky/jablká/jahody...
banán
môžeme dochutiť - škorica, vanilka...
POSTUP:
Slivky, čerešne a iné ovocie s kôstkou odkôstkujeme. Jablká, hrušky vyčístíme len od jadrovníka, šupku nechávame. Tak ho šupneme do mixéra a úplne na kašu rozmixujeme. Stále pridáme jeden zrelý banán. Je to potom vláčnejšie. Ak mixujeme ovocie bobuľovité - maliny, čučoriedky, černice - tak najprv ho rozmixujeme samostatne (bez banánu), prepasírujeme ho cez sitko a tak primixujeme banán. Jadierka sú tam dosť veľké a výsledok potom nie je taký chutný. Na plech si dáme ideálne fóliu na pečenie, na ktorú vylejeme pripravenú hmotu. Asi 300-350ml na jeden klasicky veľký plech. Zoberieme stierku alebo veľký nôž a snažíme sa to rovnomerne rozotrieť na celú plochu plechu na tenučko. A potom šupneme do rúry. Dĺžka pečenia/sušenia závisí od druhu ovocia. Pečemie na cca 60*C asi 10 hodín. Priebežne skontrolujeme. Hotové je to vtedy, keď sa sa to nelepí, dá sa to pekne odtiahnuť od fólie. Keď to pečieme pridlho, tak sa to bude krúšiť, nebude sa to dať zrolovať.
Keď je to hotové, necháme to úplne vychladnúť. Potom to zrolujeme natesno a narežeme. Uzavrieme do vzduchotesnej nádoby a vydrží to určite 6 mesiacov.
POZNÁMKA:
ZDROJ: Inšpirovala som sa v knihách, no keď som neskôr hľadala na internete, tak je toho fakt veľa. A v konečnom dôsledku, presný recept na túto kožu asi neexistuje.