Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 4,30 EUR
skladom
naša cena 7,05 EUR
skladom

Ovocná koža (zdravé cukríky)

  • z cca 300-350ml rozmixovaného ovocia je asi 2dcl pohár malých ovocných cukríkov
  • pečieme v rúre/sušíme v lete na slnku, cca na 60*C 10hodín, na ostrom slnku stačí aj kratšie

 

Suroviny:

slivky/čerešne/marhule/broskyne/ríbezle/hrušky/jablká/jahody...

banán

môžeme dochutiť - škorica, vanilka...

 

POSTUP:

Slivky, čerešne a iné ovocie s kôstkou odkôstkujeme. Jablká, hrušky vyčístíme len od jadrovníka, šupku nechávame. Tak ho šupneme do mixéra a úplne na kašu rozmixujeme. Stále pridáme jeden zrelý banán. Je to potom vláčnejšie.  Ak mixujeme ovocie bobuľovité - maliny, čučoriedky, černice - tak najprv ho rozmixujeme samostatne (bez banánu), prepasírujeme ho cez sitko a tak primixujeme banán. Jadierka sú tam dosť veľké a výsledok potom nie je taký chutný. Na plech si dáme ideálne fóliu na pečenie, na ktorú vylejeme pripravenú hmotu. Asi 300-350ml na jeden klasicky veľký plech. Zoberieme stierku alebo veľký nôž a snažíme sa to rovnomerne rozotrieť na celú plochu plechu na tenučko. A potom šupneme do rúry. Dĺžka pečenia/sušenia závisí od druhu ovocia. Pečemie na cca 60*C asi 10 hodín. Priebežne skontrolujeme. Hotové je to vtedy, keď sa sa to nelepí, dá sa to pekne odtiahnuť od fólie. Keď to pečieme pridlho, tak sa to bude krúšiť, nebude sa to dať zrolovať. 

Keď je to hotové, necháme to úplne vychladnúť. Potom to zrolujeme natesno a narežeme. Uzavrieme do vzduchotesnej nádoby a vydrží to určite 6 mesiacov.

 

POZNÁMKA:

  • Osobne to robím pred spaním a nechám to piecť v rúre celú noc. 
  • Nám vyhovuje narezať to na malé kúsočky, ako cukríky. Celý obdĺžnik narežem najprv napoly , a potom to zrolujem (z tej širokej strany). Narežem na malé cca 1cm kúsočky.
  • Najviac u nás vydržali asi 6 mesiacov, takže to môžem garantovať.
  • Kombinácie u nás obľúbených chutí - čisté slivky + škorica, čisté čerešne, červené kyslé ríbezle s banánom (niekedy aj 2-3, podľa kyslosti ríbezlí), jablko+hruška+banán+škorica.
  • V lete to suším na plechoch vonku na slnku. Dajte to tam, kde Vám páli slnko najviac a dlho. Stačí aj 4-5 hodín. Múch a hmyzu sa obávať nemusíte. Neviem z akého dôvodu, no vôbec do toho nejdú.

ZDROJ: Inšpirovala som sa v knihách, no keď som neskôr hľadala na internete, tak je toho fakt veľa. A v konečnom dôsledku, presný recept na túto kožu asi neexistuje.

 

 

 

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV