Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom
naša cena 10,79 EUR
skladom

Špaldové piškóty

  • dávka na 1,5plechu (asi 100g hotových piškót)
  • pečieme 14 minút, 170*C

 

Suroviny:

2 vajíčka

štipka soli (nemusí byť)

20g trstinový cukor 

60g hladká špaldová múka

 

POSTUP:
Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme so štikou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme asi 5 minút. Potom znížime otáčky a pridáme žĺtka po jednom, zľahka ich zašľaháme a hneď vypneme mixér. Ručne primiešame múku, po častiach a zľahka.

Keď je cesto hladké, nie husté ani riedke nachystáme si plech s fóliou. Cesto si dáme do cukrárenského sáčku a hladkou špičkou nastriekame malé kôpky. Mierne narastú. Keďže nechceme mať špičky na kopčekoch, piškótach, tak si namočíme prst do studenej vody a zľahka vypuklinky upravíme. Necháme ich na plechu asi 15-20 minút, aby trochu zaschli. Rúru nahrejeme na 170*C. Piškóty pečieme cca 14 minút. Sledujeme a vyberieme keď budú mierne zlaté. 

 

POZNÁMKA: Vydržia zopár dní v uzavretej nádobe. Prvé tri dni sú stále krehké, vôbec nenavlhnú. Dlhšie u nás nevydržali.

ZDROJ: Za inšpiráciu ďakujem Márii K. (konteske), ktorú som našla na mimibazari.






NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV