KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny:
2 vajíčka
štipka soli (nemusí byť)
20g trstinový cukor
60g hladká špaldová múka
POSTUP:
Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme so štikou soli. Postupne pridávame cukor a šľaháme asi 5 minút. Potom znížime otáčky a pridáme žĺtka po jednom, zľahka ich zašľaháme a hneď vypneme mixér. Ručne primiešame múku, po častiach a zľahka.
Keď je cesto hladké, nie husté ani riedke nachystáme si plech s fóliou. Cesto si dáme do cukrárenského sáčku a hladkou špičkou nastriekame malé kôpky. Mierne narastú. Keďže nechceme mať špičky na kopčekoch, piškótach, tak si namočíme prst do studenej vody a zľahka vypuklinky upravíme. Necháme ich na plechu asi 15-20 minút, aby trochu zaschli. Rúru nahrejeme na 170*C. Piškóty pečieme cca 14 minút. Sledujeme a vyberieme keď budú mierne zlaté.
POZNÁMKA: Vydržia zopár dní v uzavretej nádobe. Prvé tri dni sú stále krehké, vôbec nenavlhnú. Dlhšie u nás nevydržali.
ZDROJ: Za inšpiráciu ďakujem Márii K. (konteske), ktorú som našla na mimibazari.