Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,90 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 7,25 EUR
skladom

26. 03. 2019 | OSTATNÉ

Kvasené mrkvové tyčinky (pickles)

  • ak chcete len vyskúšať, tak táto dávka je na jedno 2-2,5dcl sklíčko
  • potrebuje kvasiť aspoň 3-4dni

 

Suroviny:

2ks väčšia mrkva

voda

1,5PL umeocot

 

POSTUP:

Pripravíme si uzatvarateľný pohár/sklo, do ktorého budeme dávať mrkvové tyčinky. Mrkvu očistíme a narežeme z nej asi o 1cm kratšie tyčinky ako máme sklo. Približne by mali mať šírku 0,5cm. Tyčinky napcháme natesno vedľa seba do pohára. Vlejeme tam umeocot a dolejeme vodou tak, aby boli tyčinky úplne pod vodou. Prikryjeme priedušnou tkaninou (utierkou, kúskom látky...) a necháme pri izbovej teplote aspoň 3dni. Potom tyčinky vyskúšame. Mali by byť kyslé a chrumkavé. Ak nie sú, tak ešte necháme 1-2dni na linke. Ak sú, tak ich zatvoríme a dáme do chladničky. 

 

POZNÁMKA: Sú výborné len tak ako pochutina na chrúmanie. Vhodné aj k hlavnému jedlu ako príloha.

ZDROJ: Za inšpiráciu ďakujem Monike Korístekovej.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV