KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny (pomery sú orientačné):
olej (repkový, slnečnicový...)
20g pór/ cibuľa
drvená rasca
1/2 maslová tekvica (cca 300-400g je váha ešte neošúpanej)
3-4 veľké hlavičky brokolice
voda
štipka soli
POSTUP:
Do hrnca dáme trošku oleja na mierny plameň. Keď je riadne zohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, necháme na miernom plameni dusiť, aby to zmäklo. Potom pridáme rascu podľa chuti, ktorú opražíme spolu s cibuľkou. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré pekne vojdú do pusy nášmu papkáčovi. Väčšiu časť tekvice pridáme k cibuľke a zalejeme asi pol litrom vody. Dáme štipku soli. Keď je tekvica uvarená úplne do mäkka (10-15minút), tyčovým mixérom ju úplne rozmixujeme. Keď je polievka veľmi hustá dolejeme trochu vody. Potom pridáme zvyšné kúsky tekvice a taktiež drobné kúsky brokolice. Povaríme cca 10minút. Po dosiahnutí požadovanej mäkkosti brokolice a tekvice polievku odstavíme a môžeme podávať.
Poznámka: Ak nechcete, aby vás z brokolice nadúvalo, pevné stonky odstráňte a varte len ružičky.
Zdroj: V tomto prípade to boli chute nášho malého jedáka.