Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 24,90 EUR
skladom
naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 6,90 EUR
skladom

26. 03. 2019 | POLIEVKY

Tekvicovo-brokolicová polievka

  • cca 750ml hotovej polievky
  • príprava cca 30minút

 

Suroviny (pomery sú orientačné):

olej (repkový, slnečnicový...)

20g pór/ cibuľa

drvená rasca

1/2 maslová tekvica (cca 300-400g je váha ešte neošúpanej)

3-4 veľké hlavičky brokolice

 voda

štipka soli

  

POSTUP:

Do hrnca dáme trošku oleja na mierny plameň. Keď je riadne zohriaty pridáme naň na drobno nakrájaný pór/cibuľku, necháme na miernom plameni dusiť, aby to zmäklo. Potom pridáme rascu podľa chuti, ktorú opražíme spolu s cibuľkou. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré pekne vojdú do pusy nášmu papkáčovi. Väčšiu časť tekvice pridáme k cibuľke a zalejeme asi pol litrom vody. Dáme štipku soli. Keď je tekvica uvarená úplne do mäkka (10-15minút), tyčovým mixérom ju úplne rozmixujeme. Keď je polievka veľmi hustá dolejeme trochu vody. Potom pridáme zvyšné kúsky tekvice a taktiež drobné kúsky brokolice. Povaríme cca 10minút. Po dosiahnutí požadovanej mäkkosti brokolice a tekvice polievku odstavíme a môžeme podávať.

 

Poznámka: Ak nechcete, aby vás z brokolice nadúvalo, pevné stonky odstráňte a varte len ružičky.

Zdroj: V tomto prípade to boli chute nášho malého jedáka.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV