KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Cesto - suroviny:
200g pšeničná hladká múka
80g práškový cukor
0,5 lyžičky sódy bikarbóny
0,5 lyžičky perníkového korenia
5g kakao
1 vajce
1 PL ražného kvásku
60g med + 30g maslo = roztopiť a vychladnuté naliať do zmesi
POLEVA citrónová alebo rumová:
POSTUP:
Najprv si rozpustíme med s maslom a necháme vychladnúť. Zmiešame suché suroviny, primiešame vajce a ražný kvások. A nakoniec vychladnutú zmes. Spravíme bochníček, ktorý dáme na noc do chladničky (nechala som 1 hodinu vonku a 4 v chladničke). Potom spravíme malé guľôčky- asi 30ks. Pečieme 15 minút na 160 stupňoch.
Kým sa perníky pečú, nachystáme si polevu. Hneď ako perníky vytiahneme, namočíme ich v nej.
POZNÁMKA: Výborné ako od babičky. Super aj druhý deň, dlhšie sa neohriali.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: z Modrého koníka- v skupine Kváskovanie