Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,90 EUR
skladom
naša cena 6,05 EUR
skladom

08. 08. 2020 | KVÁSKUJEME

Babkine perníky s citrónovou polevou

 

  • suroviny na 30 perníkov - 1 plech
  • pečieme 15 minút na 160*C (bez zápary a bez potretia)

 

Cesto - suroviny:

200g pšeničná hladká múka

80g práškový cukor

0,5 lyžičky sódy bikarbóny

0,5 lyžičky perníkového korenia

5g kakao

1 vajce

1 PL ražného kvásku

60g med + 30g maslo = roztopiť a vychladnuté naliať do zmesi

  

POLEVA citrónová alebo rumová:

  • citrónová - asi 1 citrón = 20g šťavy + 100g práškový cukor
  • rumová - cca 2PL rumu + 100g práškového cukru

 

POSTUP:

Najprv si rozpustíme med s maslom a necháme vychladnúť. Zmiešame suché suroviny, primiešame vajce a ražný kvások. A nakoniec vychladnutú zmes. Spravíme bochníček, ktorý dáme na noc do chladničky (nechala som 1 hodinu vonku a 4 v chladničke). Potom spravíme malé guľôčky- asi 30ks. Pečieme 15 minút na 160 stupňoch.

Kým sa perníky pečú, nachystáme si polevu. Hneď ako perníky vytiahneme, namočíme ich v nej.

 

POZNÁMKA: Výborné ako od babičky. Super aj druhý deň, dlhšie sa neohriali.

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: z Modrého koníka- v skupine Kváskovanie

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV