Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,90 EUR
skladom
naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 1,70 EUR
skladom

01. 04. 2019 | KVÁSKUJEME

Detský kváskový špaldový chlieb od Naty

  • dávka na 1 chlebík cca 800-850g
  • pečieme 10minút na 250*C a 20 minút na 200*C

 

Štartér - suroviny

200g špaldová hladká múka

200g voda

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

250g špaldová hladká múka

50g špaldová chlebová múka

100g ražná chlebová múka

130g voda

 1ČL soľ

(môžete pridať aj surový nastrúhaný zemiak, 1ČL trstinová mesala (sladenka, med), 1ČL maslo)

 

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame vodu s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 8 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme vodu, zmiešame to s múkou (najemno nastrúhaným zemiakom, sladenkou). Necháme prikryté fóliou. Po 30 minútach primixujeme soľ. A necháme cesto pracovať cca 1,5 hodiny, počas ktorých ho preložíme aspoň 3-krát. Potom ho dáme do vysypanej ošatky a necháme prikryté finálne kysnúť cca 1,5-2hodinky. Pečieme so záparou. Na 250*C 10minút, potom plech s vodou vyberieme a stiahneme teplotu na 200*C. Pečieme ešte 20 minút. Po vybratí z rúry ho necháme vychladnúť na mriežke. 

 

POZNÁMKA: Kôrka je chrumkavá, je krásne nadýchaný, s cestom sa dobre robí, lebo je pevné, málo sa lepí, dobre sa na neho "kreslí".

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Ako je v názve uvedené - Detský kváskový špaldový chlieb od Naty - teda od super kváskarky Naty. Recept je minimálne poupravený.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV