KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
150g nakŕmeného lievito madre
Cesto - suroviny:
500g polohrubá pšeničná múka
320g mlieko
2PL cukor
štipka soli
1 vajce
slivkový lekvár ako plnka
POSTUP:
Nabublané lievito madre zmiešame so všetkými ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme celú noc v chladničke. Ráno vyberieme, premiesime a necháme kysnúť ešte aspoň hodinku. Potom ceto roztiahneme rukami na cca 18 štvorcov, ktoré naplníme slivkovým lekvárom. vytvarujeme buchty a necháme podkysnúť cca 2 hodiny. Potom paríme 8 minút.
POZNÁMKA: s cetom sa robí výborne, buchty sú ako z rozprávky.Skúšala som z čsati cesta spraviť šišky, ale nebolo to ono.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: Za recept ďakujem - janac-projekt365.blogspot.com