Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 3,50 EUR
skladom
naša cena 7,25 EUR
skladom

06. 08. 2019 | KVÁSKUJEME

Gápeľský koláč kváskový

  • suroviny na cca 10ks
  • pečieme 20-25 minút na 180*C 

 

Suroviny

na cesto:

225g polohrubá pšeničná múka

85g maslo

75g kyslé mlieko

80g kvásku

15g trstinového cukru

1 žĺtok

štipka soli

na plnku a posýpku:

lekvár, škoricový cukor alebo škorica, olej/maslo na potretie

 

 

POSTUP:

 

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme kysnúť cez noc, alebo aspoň 5 hodín. Potom cesto rozvaľkáme a obdĺžnik cca 50x30cm. Potrieme štedrou vrstvou lekváru. Rozrežeme na pásy v hrúbke cca 5cm (5cm x 30cm, teda výjde nám 10 koláčov). Z jednej strany preložíme cesto cca do tretiny a z druhej strany spravíme to isté. Vznikne nám teda preklad 3 vrstiev cesta s dvoma vrstvami lekváru (alebo preložíme cesto napoly a ešte napoly, teda budeme mať 4 vrstvy cesta a 3 vrstvy lekváru). Poukladáme na plech, potrieme maslom alebo olejom a posypeme škoricou alebou škoricovým cukrom. Pečieme na 180*C 20-25minút.

 

POZNÁMKA: S cestom sa dobre pracuje, koláče sú veľmi chutné a vôbec nie tvrdé aj nasledujúci deň. 

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Recept som objavila na www.modrykonik.sk v skupine Pečieme s kváskom v príspevku z 3.8.2019 od zajkousko380. Ďakujem

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV