Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 9,99 EUR
skladom
naša cena 14,90 EUR
skladom

01. 05. 2020 | KVÁSKUJEME

Klasické rožky pšeničné

  • dávka na 10ks
  • pečieme 10minút, 250*C a 7 minút na 200C

 

Štartér - suroviny

100g hladká pšeničná múka 

100g voda

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

200g hladká pšeničná múka 

200g polohrubá pšeničná múka

55g roztopené maslo

1ČL soľ

200ml vody

mlieko na potretie

 

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame mlieko s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cez noc, resp. kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme vodu a maslo. Múku so soľou si zmiešame spolu v miske, do ktorej pridáme tekutú zmes. Mixujeme cca 5 minút, kým sa suroviny pekne spoja a cesto sa odliepa od misky. Cesto je dosť pevné. Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať cca 2-3 hodiny. Počas nich 2-3 krát cesto poprekladáme. 

Vykvasené cesto rozdelíme na 10 rovnakých bochníčkov, ktoré ešte ponaťahujeme a urobíme z každého malú buchtičku. Necháme 10-15 minút odpočívať. Potom každý bochník rozvaľkáme do tvaru trojuholníka. Najširšiu časť necháme najhrubšiu a čím sa trojuholník zužuje, tak tým na tenšie vaľkáme. Zrolujeme trojuholník smerom z najširšej časti k najužšej a potom rohlík povaľkám rukami, aby sa cesto pekne spojilo a vyformovalo do požadovaného tvaru. Uložíme na 1 plech 10 rožkov. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť kým zdvojnásobia svoj objem, cca 2-3 hodiny. 

Rúru si vyhrejeme na 250 stupňov, rožky potrieme mliekom a pečieme cca 10 minút. Potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ešte 7 minút. Pečieme ich bez zápary. Rúru počas pečenia neotvárame. Po vybratí z rúry ich necháme vychladnúť na mriežke. 

 

POZNÁMKA: rožky sú veľmi podobné tým z obchodu

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Za recept ďakujem zase Modrému koníku, konrétne žienke pod nickom "zuzkat1"