Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 6,57 EUR
skladom
naša cena 9,99 EUR
skladom
naša cena 3,48 EUR
skladom

06. 10. 2021 | KVÁSKUJEME

Kvásková knedľa

  • suroviny na 2 klasicky veľké knedle
  • paríme 25 minút

 

Štartér - suroviny

150g polohrubá múka

150g voda

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

350g pšeničná polohrubá múka

100g mlieko

1 vajce

10g olej

1ČL soľ

  

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame vodu s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme vodu, riadne premiešame a zmiešame to s ostatnými surovinami. Necháme prikryté fóliou. Necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom rozdelíme cesto an 2 časti a  vyformujeme tvar knedle z každého kúsku. Takto vytvorené knedle dáme na mastný papier (papier na pečenie), prikryjeme fóliu a necháme kysnúť 2 hodiny.

Paríme priamo na tom mastnom papieri na paráčiku 25 minút, počas ktorých prikrývku nezdvíhame.

Po doparení vyberieme a potrieme maslom.

 

POZNÁMKA: Knedle sú krásne, nie extra dieraté, no pritom nadýchané.  

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Od PANI kváskarky z blogu - Parené knedle (kváskové) (receptyslavkycoolinarky.blogspot.com)