KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
150g polohrubá múka
150g voda
1 PL ražného kvásku
Cesto - suroviny:
350g pšeničná polohrubá múka
100g mlieko
1 vajce
10g olej
1ČL soľ
POSTUP:
Spravíme si štartér:
Zmiešame vodu s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.
Cesto:
Do štartéra si pridáme vodu, riadne premiešame a zmiešame to s ostatnými surovinami. Necháme prikryté fóliou. Necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom rozdelíme cesto an 2 časti a vyformujeme tvar knedle z každého kúsku. Takto vytvorené knedle dáme na mastný papier (papier na pečenie), prikryjeme fóliu a necháme kysnúť 2 hodiny.
Paríme priamo na tom mastnom papieri na paráčiku 25 minút, počas ktorých prikrývku nezdvíhame.
Po doparení vyberieme a potrieme maslom.
POZNÁMKA: Knedle sú krásne, nie extra dieraté, no pritom nadýchané.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: Od PANI kváskarky z blogu - Parené knedle (kváskové) (receptyslavkycoolinarky.blogspot.com)