KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Suroviny na cesto:
250g hladká špaldová múka
140g mlieko
0,5ČL soľ
1PL trstinový cukor
1PL kvások
džem/lekvár na plnku
Suroviny na posýpku:
1PL karob (kakao)
3PL hroznový cukor
maslo podľa chuti
POSTUP:
Večer (cca o 23:00) si zmiešame všetky suroviny na cesto, vymiesime, prikryjeme fóliou. Necháme na linke do rána. Ráno (cca o 8:00) cesto premiesime a nechám hodinku odstáť. Potom jednoducho cesto rukami roztiahneme do tvaru štvorca (cca 30x30cm). Rozdelíme na 9 štvorcov a naplníme lekvárom. Spojíme a vyformujeme buchtičky, ktoré necháme prikryté kysnúť cca 2-3 hodinky. Pekne narastú. Paríme ich 9 minút. Na vrch môžeme spraviť posýpku zmiešaním karobu s cukrom a preliať to roztopeným maslom.
Poznámka: Špaldovú múku môžeme zameniť aj za pšeničnú, potom dáme 150g mlieka.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
Zdroj: Mierne poupravený recept na buchty na pare od Helenky (Helenkine dobroty)