Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 1,50 EUR
skladom
naša cena 3,75 EUR
skladom
naša cena 7,05 EUR
skladom

28. 03. 2019 | KVÁSKUJEME

Kváskové buchty na pare (špaldové)

  • z daných surovín spravíte 9ks buchiet
  • celková príprava cca 12hodín

 

Suroviny na cesto:

250g hladká špaldová múka

140g mlieko

0,5ČL soľ

1PL trstinový cukor

1PL kvások  

džem/lekvár na plnku

 

Suroviny na posýpku:

1PL karob (kakao)

3PL hroznový cukor

maslo podľa chuti

 

POSTUP:

Večer (cca o 23:00) si zmiešame všetky suroviny na cesto, vymiesime, prikryjeme fóliou. Necháme na linke do rána. Ráno (cca o 8:00) cesto premiesime a nechám hodinku odstáť. Potom jednoducho cesto rukami roztiahneme do tvaru štvorca (cca 30x30cm). Rozdelíme na 9 štvorcov a naplníme lekvárom. Spojíme a vyformujeme buchtičky, ktoré necháme prikryté kysnúť cca 2-3 hodinky. Pekne narastú. Paríme ich 9 minút. Na vrch môžeme spraviť posýpku zmiešaním karobu s cukrom a preliať to roztopeným maslom.

 

Poznámka: Špaldovú múku môžeme zameniť aj za pšeničnú, potom dáme 150g mlieka.

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

Zdroj: Mierne poupravený recept na buchty na pare od Helenky (Helenkine dobroty)


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV