Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 7,90 EUR
skladom
naša cena 5,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom

19. 02. 2020 | KVÁSKUJEME

Kváskové cruffiny makové a orechové

 

  • suroviny na 12 cruffinov
  • pečieme 25 minút na 180*C (bez zápary a bez potretia)

 

Štartér - suroviny

150g mlieko

150g hladká múka

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

300g pšeničná hladká múka

100g zmäknuté maslo

90g mlieko

50g cukor 

1 vanilkový cukor

štipka soli

  

PLNKA:

cca 50g rozpusteného studeného masla nám vystačí na potretie všetkých cruffinov

mak+cukor, orechy+cukor, len maslo, koricový cukor, lekvár...

 

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame mlieko s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme mlieko, riadne premiešame a zmiešame to s múkou, maslom, cukrom a soľou. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov. Každý bochník natenko rozvaľkáme cca 40cm x 20cm. Potrieme maslom. Potom si podľa chuti posypeme makom s cukrom, orechami s cukrom, len škoricovým cukrom, nutellou, či lekvárom. Stočíme to ako závin, do rolky. Teda budeme mať rolku v dĺžke tých 40cm. Zoberieme si ostrý nôž a rolku pozdĺžne prerežeme na polovicu. Potom kažu polovicu zrolujeme reznou stranou vonku. Spravíme z toho teda dva slimáky. Každého slimáka vložíme do košíčka od muffinu, resp. do plechu na pečenie muffinov. Z celej dávky nám teda výchádza 12 crufinnov.

Necháme podkysnúť prikryté asi 2 hodinky. Potom pečieme na 180*C 25 minút, nepotierame ničím ani pri vložení, ani pri vybratí. Nechala som ich vychladnúť priamo vo forme, v ktorej sa piekli.

 

POZNÁMKA: Výborné, jemné, nadýchané chutné pečivo. Skúšala som s orechami aj makom a obe boli výborné. 

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2019/06/cruffiny-kvaskove.html?m=1&fbclid=IwAR0GUYHsBSQDP1TttzD83nMobKDq6L68CDg5EELwtiqJz-oZo0Yuye8Ck0Q