KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
150g mlieko
150g hladká múka
1 PL ražného kvásku
Cesto - suroviny:
300g pšeničná hladká múka
100g zmäknuté maslo
90g mlieko
50g cukor
1 vanilkový cukor
štipka soli
PLNKA:
cca 50g rozpusteného studeného masla nám vystačí na potretie všetkých cruffinov
mak+cukor, orechy+cukor, len maslo, koricový cukor, lekvár...
POSTUP:
Spravíme si štartér:
Zmiešame mlieko s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.
Cesto:
Do štartéra si pridáme mlieko, riadne premiešame a zmiešame to s múkou, maslom, cukrom a soľou. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom rozdelíme na 6 rovnakých bochníčkov. Každý bochník natenko rozvaľkáme cca 40cm x 20cm. Potrieme maslom. Potom si podľa chuti posypeme makom s cukrom, orechami s cukrom, len škoricovým cukrom, nutellou, či lekvárom. Stočíme to ako závin, do rolky. Teda budeme mať rolku v dĺžke tých 40cm. Zoberieme si ostrý nôž a rolku pozdĺžne prerežeme na polovicu. Potom kažu polovicu zrolujeme reznou stranou vonku. Spravíme z toho teda dva slimáky. Každého slimáka vložíme do košíčka od muffinu, resp. do plechu na pečenie muffinov. Z celej dávky nám teda výchádza 12 crufinnov.
Necháme podkysnúť prikryté asi 2 hodinky. Potom pečieme na 180*C 25 minút, nepotierame ničím ani pri vložení, ani pri vybratí. Nechala som ich vychladnúť priamo vo forme, v ktorej sa piekli.
POZNÁMKA: Výborné, jemné, nadýchané chutné pečivo. Skúšala som s orechami aj makom a obe boli výborné.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2019/06/cruffiny-kvaskove.html?m=1&fbclid=IwAR0GUYHsBSQDP1TttzD83nMobKDq6L68CDg5EELwtiqJz-oZo0Yuye8Ck0Q