KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
80g polohrubá múka
100ml mlieko
1PL kváskok
Cesto-suroviny:
210g hladká pšeničná múka
30g cukor
30g maslo
3PL olej
1 vajce
50ml mlieko
štipka soli
na plnku:
170g mletý mak
1 väčšie jablko
80g cukor
1 vanilkový cukor
POSTUP:
Urobíme rozkvas, ideálne necháme cez noc prikrytý. Na cesto zmiešame rozkvas s ostatnými surovinami a necháme aspoň 2-3 hodiny kysnúť. Rozvaľkáme (nie veľmi natenko), posypeme makom, cukrom a posypeme postrúhaným jablkom. Stočíme, a necháme prikryté ešte aspoň hodinku kysnúť na plechu.
Popicháme vidličkou a pečieme 15 minút na 200C a 25 minút na 180C.
Po upečení zvyknem potrieť maslom.
POZNÁMKA:
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: Recept som objavila na www.modrykonik.sk v skupine Pečieme s kváskom od užívateľky lienka_1