Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

Odmietnuť všetko môžete tu.

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 5,85 EUR
skladom
naša cena 5,75 EUR
skladom
naša cena 3,50 EUR
skladom

22. 11. 2019 | KVÁSKUJEME

Kváskový makovník

  • suroviny na 1 veľký makovník
  • pečieme 15 minút na 200*C a 25 minút na 180*C

 

Štartér - suroviny

80g polohrubá múka

100ml mlieko

1PL kváskok

 

Cesto-suroviny:

210g hladká pšeničná múka

30g cukor

30g maslo

3PL olej

1 vajce

50ml mlieko

štipka soli

 

na plnku:

170g mletý mak

1 väčšie jablko

80g cukor

1 vanilkový cukor

 

POSTUP:

Urobíme rozkvas, ideálne necháme cez noc prikrytý. Na cesto zmiešame rozkvas s ostatnými surovinami a necháme aspoň 2-3 hodiny kysnúť. Rozvaľkáme (nie veľmi natenko), posypeme makom, cukrom a posypeme postrúhaným jablkom. Stočíme, a necháme prikryté ešte aspoň hodinku kysnúť na plechu. 

Popicháme vidličkou a pečieme 15 minút na 200C a 25 minút na 180C.

Po upečení zvyknem potrieť maslom. 

 

POZNÁMKA: 

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Recept som objavila na www.modrykonik.sk v skupine Pečieme s kváskom od užívateľky lienka_1