Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 7,90 EUR
skladom
naša cena 24,90 EUR
skladom
naša cena 4,90 EUR
skladom

27. 03. 2019 | KVÁSKUJEME

Kváskový pšeničný chlieb s kefírom a surovým zemiakom

  • dávka na 1menší chlebík cca 700-800g
  • pečieme 10minút na 250*C a 20 minút na 200*C

 

Štartér - suroviny

60g chlebová pšeničná múka

60g voda

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

390g pšeničná chlebová múka

20g ražná chlebová múka

1 stredne veľký surový zemiak

130g voda

130g kefír

1ČL soľ

 

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame vodu s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme vodu a kefír a zmiešame to s múkou a najemno nastrúhaným zemiakom. Necháme prikryté fóliou. Po 30 minútach primixujeme soľ. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. prekladáme pomerne často, keďže je cesto dosť riedke (aj každých 10-15 minút). Potom pekne spevnie. Vyformujeme tvar požadovaného chleba a dáme do PORIADNE vysypanej ošatky, aby sa neprilepilo. Necháme prikryté kysnúť cca 2 hodiny. Pečieme so záparou. Na 250*C 10minút, potom plech s vodou vyberieme a stiahneme teplotu na 200*C. Pečieme ešte 20 minút. Po vybratí z rúry ho necháme vychladnúť na mriežke. 

 

POZNÁMKA: Kôrka je chrumkavá, ale tenká. Chlieb je pekne okatý.

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: Je to môj výmysel.


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV