KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
100g hladká múka
100g mlieko
1 PL ražného kvásku
Cesto - suroviny:
450g pšeničná hladká múka
1 celé vajce
100g zmäknuté maslo
90g vlažné mlieko
120g cukor
štipka soli
POSTUP:
Spravíme si štartér:
Zmiešame mlieko s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.
Cesto:
Do štartéra si pridáme mlieko, riadne premiešame a zmiešame to s múkou, vajcom,maslom, cukrom a soľou. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom vytvarujeme 8 častí, z ktorých poťahovaním cesta spravíme buchtičky. Dáme ich na plech (ja som dala 8ks do veľkosti cca tortovej formy, všetky sa mi v rúre zlepili a riadne vyrástli aj do výšky, preto odporúčam dať do väčšej nádoby).Necháme podkysnúť prikryté asi 2 hodinky, potireme celým rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre na 200*C 10 minút, potom som to prikryla papierom na pečenie a piekla ešte 25 minút na 150 *C. po vytiahnutí som potrela maslom a nechala vyhcladnúť na mriežke
POZNÁMKA: Fakt je to ako ten francúzsky maslový koláč, ktorý dostať kúpiť v obchodoch. Vláčne, hutné a pritom jemné maslové. Osobne zbožňujem túto chuť a konzistenciu.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2019/06/mliecne-pecivo-kvaskove.html?m=1