Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.

OK

KONTAKTY

Ing.Miroslava Dvorščáková
Kružlová, 110
090 02 Kružlová
tel: +421918914288
napíšte nám
(tovar nie je možné na adrese vyzdvihnúť)

TOVAR V AKCII

naša cena 9,99 EUR
skladom
naša cena 1,99 EUR
skladom
naša cena 14,90 EUR
skladom

04. 02. 2020 | KVÁSKUJEME

Mliečne kváskové pečivo, pain au lait

  • suroviny na 8 veľkých buchiet (nabudúce spravím aspoň 12ks)
  • pečieme 10minút na 200*C a 25 minút na 150*C

 

Štartér - suroviny

100g hladká múka

100g mlieko

1 PL ražného kvásku

 

Cesto - suroviny:

450g pšeničná hladká múka

1 celé vajce

100g zmäknuté maslo

90g vlažné mlieko

120g cukor 

štipka soli

  

POSTUP:

Spravíme si štartér:

Zmiešame mlieko s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.

Cesto:

Do štartéra si pridáme mlieko, riadne premiešame a zmiešame to s múkou, vajcom,maslom, cukrom a soľou. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny. Potom vytvarujeme 8 častí, z ktorých poťahovaním cesta spravíme buchtičky. Dáme ich na plech (ja som dala 8ks do veľkosti cca tortovej formy, všetky sa mi v rúre zlepili a riadne vyrástli aj do výšky, preto odporúčam dať do väčšej nádoby).Necháme podkysnúť prikryté asi 2 hodinky, potireme celým rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre na 200*C 10 minút, potom som to prikryla papierom na pečenie a piekla ešte 25 minút na 150 *C. po vytiahnutí som potrela maslom a nechala vyhcladnúť na mriežke

 

POZNÁMKA: Fakt je to ako ten francúzsky maslový koláč, ktorý dostať kúpiť v obchodoch. Vláčne, hutné a pritom jemné maslové. Osobne zbožňujem túto chuť a konzistenciu.

ODPORÚČAM PREČÍTAŤhttps://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy

ZDROJ: https://receptyslavkycoolinarky.blogspot.com/2019/06/mliecne-pecivo-kvaskove.html?m=1