KONTAKTY
TOVAR V AKCII
Štartér - suroviny:
150g voda
150g špaldová chlebová múka
1 PL ražného kvásku
Cesto - suroviny:
300g pšeničná chlebová múka
150g voda
1ČL soľ
rasca (môže, nemusí byť)
POSTUP:
Spravíme si štartér:
Zmiešame vodu s kváskom, prisypeme múku a riadne rozmiešame. Necháme pracovať cca 7-9 hodín , kým sa vytvorí na vrchu rovina, teda už nerastie ďalej.
Cesto:
Do štartéra si pridáme vodu, riadne premiešame a zmiešame to s múkou. Necháme prikryté fóliou. Po 30 minútach primixujeme soľ. A necháme cesto pracovať cca 2 hodiny, počas ktorých ho preložíme aspoň 3-4 krát. Vyformujeme tvar požadovaného chleba a vložíme do škrobom (múkou) vysypanej ošatky. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 1,5-2 hodiny. Pečieme so záparou. Na 250*C 10minút, potom plech s vodou vyberieme a stiahneme teplotu na 200*C. Pečieme ešte 20 minút. Po vybratí z rúry ho necháme vychladnúť na mriežke.
POZNÁMKA: S cestom sa veľmi dobre pracuje a chlieb je ako vatička, kôrka je chrumkavá.
ODPORÚČAM PREČÍTAŤ: https://www.oblecenieprekojencov.sk/varime-zdravo/uzitocne-informacie-ohladom-potravin-a-pripravy-jedla/preco-kvaskovat-postup-rady-a-postrehy
ZDROJ: Z modrého koníka od "kváskarky", kotrá sa ukrýva pod nickom adelka177, zverejnený v komnetíároch dňa 23.4.2019. Ďakujem